Setmana 20 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 20 d'embaràs

per Criar.cat
El fetus ja pesa uns 250 grams i mesura entre 15 i 16 centímetres. Els principals òrgans del futur nadó, cor, ronyons, fetge, intestí... ja estan desenvolupats amb una forma quasi final i per això a partir d’aquesta setmana es pot dur a terme una ecografia morfològica per detectar possibles anomalies.

Els primordis o ciments de les dents que li sortiran al nadó ja són a sota les genives. La mandíbula cada vegada és més forta i s’anirà enfortint encara més amb la pràctica de l’instint de succió.
Què es pot notar?

A partir d’aquesta setmana ja es pot notar el moviment fetal, encara que sigui de forma molt lleu. El centre de gravetat es va desplaçant i és possible tenir molèsties a l’esquena. L’úter es va fent cada vegada més gran i els músculs de l’abdomen poden produir lleugeres fiblades. 

S’accelera el ritme cardíac i poden aparèixer fogots, palpitacions o marejos. També es pot notar cansament i excés de son.

Consells de salut

Durant aquesta setmana o les properes se sol realitzar l’ecografia morfològica del segon trimestre que serveix per valorar l’estructura i la biometria fetal i poder valorar si el seu desenvolupament és el correcte.Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis més de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
Rafael Henrique
per Paola Roig
No totes hem de parir en una banyera al saló de casa nostra, ni tampoc hem de fer-ho a la sala de parts d'un hospital
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres / Roger Aranda
Claus per posar límits amb l'ús de pantalles
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres