CDC

Què se sap sobre la vacuna de la Covid en nens i adolescents?

Tres persones expertes en parlen

per Criar.cat
CDC
La vacunació de menors d'edat, de 12 a 16 anys, ja ha començat als Estats Units. Pfizer està esperant l'autorització per vacunar a criatures de 2 a 11 anys i es preveu que es dugui a terme al mes de setembre.

En un debat als Matins de TV3, Pere Soler, cap de la Unitat de Patologies infeccioses de Pediatria del Vall d'Hebrón, la cap del grup de recerca d'immunologia a l'Institut de Salut Global de Barcelona, Carlota Dobaño i el professor de Farmacologia de la Universitat d'Oxford Daniel Prieto-Alhambra, n'han parlar.


La primera reflexió que s'ha posat sobre la taula és l'objectiu d'aquesta vacunació a les criatures? Per què els hem de vacunar? Per protegir-los a ells o a nosaltres? 

El professor Daniel Prieto-Alhambra, ha recordat que la població més transmissible és la població adulta, i en aquest sentit ha explicat que fins que no hi hagi la majoria de la població del món vacunada no s'hauria de fer prioritària la vacunació pediàtrica. "Vacunar o no a nens és un problema del primer món".


Les tres persones expertes han estat d'acord amb el fet que primer caldria vacunar a tota la població adulta abans de començar a vacunar les criatures.

Pere Soler ha destacat que el nombre de criatures que ha participat en els assajos clínics que hi ha hagut fins ara és alt, però tampoc tan alt com per decidir si vacunar a tots els nens i nenes. Caldrà veure doncs quin és el risc-benefici.

També s'ha recordat que la majoria de criatures són asimptomàtiques, la qual cosa és una bona notícia. Tot i això a Catalunya ha mort un infant per culpa de la Covid-19.

Un altre dels elements claus és separar les criatures per grups d'edat. A l'adolescència el comportament de la Covid ja és més semblant a la dels adults, i per això els experts veuen necessari fer dos grups d'edat, separant la franja de joves i adolescents, a partir de l'educació secundària.

Carlota Dobaño ha destacat els bons resultats de la vacuna de Pfyzer en criatures de 12 a 15 anys. 


Hi haurà segona dosi en la població infantil? De moment no se sap. El que sí que se sap és que haver passat la Covid-19 seria com una primera vacuna de la malaltia. Són factors que cal acabar de decidir en funció de l'evidència científica. 

Les escoles de Regne Unit ja tenen una Educació Primària sense mascaretes. La majoria de professorat ja està vacunat i els grups bombolla i altres mesures es respecten. "Hem de veure què passa en una primària sense mascaretes abans de decidir si vacunar els menors", ha assegurat el Dr. Pere Soler. 

Els pares i mares són qui hauran d'autoritzar la vacunació. Per això ens cal tota la informació possible. 


T'ha agradat aquest contingut?
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
El clítoris sí. Amb aigua i prou.
Imatge il·lustrativa
Anvesh
Els trajectes llargs poden resultar feixucs pels més petits de la casa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres