CDC

Vacuna de la Covid en infants: és necessària?

El Dr. Carlos Rodrigo, pediatra especialista en malalties infeccioses, respon aquest dubte

CDC
La nova onada de contagis de coronavirus que afecta sobretot joves ha tornat a posar el debat sobre la taula. Cada vegada pren més pes l'argument que si no s'estén la campanya de vacunació als infants de més de 12 anys, difícilment es podrà tornar als nivells de normalitat que teníem abans de la pandèmia. 
 
Alguns països ja ha començat a vacunar criatures i el Ministeri de Sanitat estudia ja obrir la convocatòria unes setmanes abans de l'inici del nou curs escolar, però encara hi ha dubtes sobre la necessitat real de vacunar aquestes franges d'edat i per això n'hem volgut parlar amb el Dr. Carlos Rodrigo, pediatra especialista en malalties infeccioses de l'Hospital Can Ruti

Ara s'ha obert la vacunació a partir dels 16 anys i es parla de fer-ho a partir dels 12 coincidint amb l'inici de curs. Cal vacunar les criatures?

Necessitem més temps per veure com evoluciona la pandèmia. Evidentment, no és un col·lectiu d'alt risc, a partir de 12 anys hi ha molt pocs casos greus, n'hi ha alguns que presenten Covid persistent, però és un percentatge molt baix.

Ara mateix en menors de 16 anys l'única vacuna acceptada és Pfizer, i ha donat casos, molt molt pocs, d'inflamació del cor, tot i que no se n'ha parlat gaire. 

En canvi, els joves d'entre 16 i 18 anys estan en un altíssim risc en aquest moment. Si seguim així al setembre, a les portes de l'inici de curs, pot ser que tingui sentit fer una campanya de vacunació. 

Per altra banda, no oblidem que des que han pujat els casos de Covid entre els joves, han baixat els problemes de salut mental. És espectacular. Han disminuït espectacularment els casos d'intents de suïcidi i d'afectació mental coincidint amb l'eclosió dels casos Covid entre els joves. Això també s'ha de tenir en compte.

Quan han pogut sortir, han desaparegut els casos greus de trastorn. Ho comentàvem amb els psiquiatres del meu hospital, sembla que s'ha acabat: estaven absolutament desbordats per casos de gent jove amb problemes psiquiàtrics importants i a la que ha succeït això s'han esvaït els problemes. Això també cal valorar-ho.


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
El clítoris sí. Amb aigua i prou.
Imatge il·lustrativa
Anvesh
Els trajectes llargs poden resultar feixucs pels més petits de la casa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres