Bia Octavia

Així ha afectat la pandèmia a la lactància materna

Les consultes sobre lactància han crescut un 116% en pandèmia segons un estudi de LactApp

Bia Octavia
Un informe de Lactapp repassa les conseqüències que la pandèmia ha tingut en la lactància materna. En un context de crisi sanitària i auge de la telemedicina, les consultes sobre lactància materna han crescut un 116% l'any 2020, comparades amb el 2019.

"Alguns hospitals van separar a mares i bebès en el postpart immediat i van posar traves per l'inici de la lactància materna en el cas de mares positives", asseguren les expertes a l'informe.


"A més es va prohibir l'entrada d'acompanyants en les visites, es van accelerar les consultes mèdiques de seguiment de postpart i es van tornar virtuals o telefòniques i els grups de lactància presencials es van tancar", expliquen. 

A causa de la dificultat d'accedir a atenció presencial, al 2020 van augmentar les consultes en línia sobre mastitis un 31%, les de baix pes en nounats un 11,6%, es van disparar un 132,8% les consultes sobre relactació, davant la necessitat de restablir la producció de llet després de veure's interrompuda, com va succeir després de les separacions de mares i bebès en el postpart immediat, a l'inici de la pandèmia.


Amb els grups de lactància presencials tancats, van pujar un 103,7% les preguntes en línia sobre tècniques de lactància, com a posició i agarri correctes. També s'ha recollit un notable augment de dubtes de dones sanitàries i treballadores essencials, preocupades per la compatibilitat de la seva feina amb la lactància materna.

Dues recerques del Regne Unit assenyalen que el 70% de les dones que van finalitzar la seva lactància durant la pandèmia va ser causat per la manca de suport presencial, el 45% de les dones que van donar a llum durant la pandèmia van trobar a faltar més suport a la lactància, i el 47% va recórrer a grups en línia. 

En aquest informe també es recullen dades sobre l'increment de símptomes d'ansietat i depressió durant la pandèmia i es repassa l'estudi complet sobre vacuna de la covid i lactància materna que LactApp ha dut a terme.
Alba Carreres
Responsable editorial de Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Karolina Grabowska
per Mar Domènech
Per tenir bona salut, cal tenir un estil de vida actiu i menjar fruita i verdura a cada àpat. Els nostres fills i filles en prenen prou en el seu dia a dia?
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Per què els protocols dels hospitals encara avui no permeten que una criatura pugui estar tranquil·la sentint-se acompanyada per la seva mare o pare?
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres
17 AFA d'Escoles Bressol Municipal de Barcelona es queixen de la introducció d'ultraprocessats i edulcorants al menú
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol i Judit Pla
Un qüestionari elaborat per la consultora de maternitat i criança Judit Pla
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres