Per què no hem de dormir mai amb la copa menstrual posada?

Ens en parla la llevadora i fisioterapeuta Ascensión Gómez López

5 d'octubre de 2021 a les 07:32h
per Criar.cat
Per a moltes és tan còmoda que de vegades te n'oblides que la portes posada. I és que qui no ha dormit alguna vegada amb la copa menstrual o algun tampó posat?

La llevadora i fisioterapeuta Ascensión Gómez López ens explica per què no ho hem de fer mai.


Els músculs necessiten descans: Dormim estirades perquè els músculs necessiten desconnectar per descansar i per això cal que no hi hagi gravetat ni res que els estiri. Portar la copa menstrual posada estimula la musculatura i tracciona els teixits, i encara que sigui poquet, no els deixa descansar tranquils. 

Millor sense res a dintre: Qualsevol pes que es dugui a dintre de la vagina provoca una contracció reflexa i això pot cansar tota la musculatura. Per tant és millor dormir sense res a dintre i fins i tot sense calces quan no menstruïs.


Tot i que la copa menstrual es pot portar fins a 12 hores posada es recomana, que encara que no estiguis sagnant massa, la buidis cada 4-6 hores per evitar dur molt de pes tota l'estona

Cuidar el sòl pelvià és vital pel funcionament dels òrgans intrapelvians: vagina, úter, bufeta i recte. Si hi ha quelcom que va malament al perineu poden aparèixer incontinències, dolor o dificultats en la resposta sexual.Què es recomana dur a la nit? És recomanable dur compreses de tela o calces menstruals (com alternatives més ecològiques). Si pel que sigui no tens una altra opció que no sigui utilitzar la copa menstrual a la nit cal que te la posis buida i la buidis quan t'aixequis al matí.

Què passa amb la musculatura del sòl pelvià quan hem estat mares? L'embaràs ja és un treball molt gran pel perineu, pels canvis de pes i hormonals. El part també per l'estirament. Després de tot plegat el sòl pelvià necessita un temps per recuperar-se. Per això pot passar que la copa ja no ens sigui còmoda o que haguem de canviar de model o de talla.Arxivat a:
SalutGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
fotograma de Sirocco i el Regne dels Vents
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Coneix les etapes maduratives de l'infant des del naixement fins a l'adolescència
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat