Annie Spratt

Protegim les filles? Eduquem els fills

Mares, pares, famílies i mestres tenim molt a fer per erradicar el masclisme

Annie Spratt
Hem passat anys carregant la responsabilitat a les filles, esquinçant les seves llibertats i intoxicant-les amb temors i inseguretats: "ves amb compte", "no tornis sola", "mira bé com et vesteixes", "vigila amb qui et relaciones",... 

Ara, a les famílies, i també als i les mestres, ens toca revertir-ho. Hem de protegir les filles? Hem d'educar els fills. I això és cosa de tots i totes. No hi ha excuses, no podem mirar cap a una altra banda.


Parlem als nostres fills del respecte cap a les dones i cap a totes les persones. Expliquem-los què és el consentiment, i per què és important respectar totes les voluntats. Ensenyem-los que el cos és de cadascú, i que cap persona que no en sigui propietària pot decidir per ella. Eduquem-los en una sexualitat respectuosa amb un mateix i amb totes les persones. 

Ensenyem-los a cuidar i no abusar mai de persones en situacions vulnerables. Eduquem-los a identificar i rebutjar el masclisme a l'escola, al carrer o a casa. Ensenyem-los a escoltar totes les veus, i no menystenir ni relegar ningú. Conscienciem-los que no n'hi ha prou en callar i empoderem-los per dir prou. Eduquem-los en referents femenins. Busquem, per molt difícil que el mercat ens ho posi, contes i dibuixos que parlin de dones desestigmatitzades i empoderades. I revisem aquells que només han servit per encasellar-les i mantenir-les submises al patriarcat. 

Canviem, com a adults, la mirada per una de molt més inclusiva que la que ens han educat tenir. I prenguem consciència de quins són els estereotips i rols de gènere al nostre entorn per a poder transformar-los.  

Ningú diu que sigui fàcil. Però l'erradicació del masclisme comença per treballar un dels pilars més fonamentals que tenim: l'educació. I en això hi tenim tots i totes un paper. Mares, pares, famílies i mestres. 

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres