Annie Spratt

Protegim les filles? Eduquem els fills

Mares, pares, famílies i mestres tenim molt a fer per erradicar el masclisme

4 de novembre de 2021 a les 12:00h
Annie Spratt
Hem passat anys carregant la responsabilitat a les filles, esquinçant les seves llibertats i intoxicant-les amb temors i inseguretats: "ves amb compte", "no tornis sola", "mira bé com et vesteixes", "vigila amb qui et relaciones",... 

Ara, a les famílies, i també als i les mestres, ens toca revertir-ho. Hem de protegir les filles? Hem d'educar els fills. I això és cosa de tots i totes. No hi ha excuses, no podem mirar cap a una altra banda.


Parlem als nostres fills del respecte cap a les dones i cap a totes les persones. Expliquem-los què és el consentiment, i per què és important respectar totes les voluntats. Ensenyem-los que el cos és de cadascú, i que cap persona que no en sigui propietària pot decidir per ella. Eduquem-los en una sexualitat respectuosa amb un mateix i amb totes les persones. 

Ensenyem-los a cuidar i no abusar mai de persones en situacions vulnerables. Eduquem-los a identificar i rebutjar el masclisme a l'escola, al carrer o a casa. Ensenyem-los a escoltar totes les veus, i no menystenir ni relegar ningú. Conscienciem-los que no n'hi ha prou en callar i empoderem-los per dir prou. Eduquem-los en referents femenins. Busquem, per molt difícil que el mercat ens ho posi, contes i dibuixos que parlin de dones desestigmatitzades i empoderades. I revisem aquells que només han servit per encasellar-les i mantenir-les submises al patriarcat. 

Canviem, com a adults, la mirada per una de molt més inclusiva que la que ens han educat tenir. I prenguem consciència de quins són els estereotips i rols de gènere al nostre entorn per a poder transformar-los.  

Ningú diu que sigui fàcil. Però l'erradicació del masclisme comença per treballar un dels pilars més fonamentals que tenim: l'educació. I en això hi tenim tots i totes un paper. Mares, pares, famílies i mestres. 

 
Irene Ramentol
Responsable editorial i de projecte a Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Daria Shevtsova
per Alba Carreres
Una activitat per abans d'anar a dormir que genera vincles i ajuda a pensar
Imatge il·lustrativa
Caçations
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Luma Pimentel via Unsplash
Una guia ràpida per fer-te una mica més senzilla tota la paperassa
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres