Hi ha molta preocupació de mares que estan donant el pit, que o bé elles o les seves criatures són positives de Covid. Aquestes són algunes de les preguntes que ens han traslladat.
Com cal donar el pit si un dels dos té Covid? Quines mesures d'higiene i prevenció cal tenir presents? Es pot passar la Covid per la llet?
Es passen anticossos? Ens ho explica la llevadora de LactApp Clinic Anna Manubens.
"Reps la notícia que o tu o la teva criatura ets positiva i estàs donant el pit. I ara com el cuido el bebè? En primer lloc donar un missatge de
tranquil·litat. Sabem que si estem alletant el millor que podem fer és continuar donant el pit. És una pràctica segura perquè no s'ha detectat el virus en aquesta llet", explica Anna Manubens.
El que sí que s'ha de fer, segons ens detalla, és continuar donant el pit seguint unes mesures higièniques:
Rentat de mans abans i després de donar el pit

No cal desinfectar ni rentar la zona abans de donar el pit. Amb la higiene diària habitual n'hi ha prou

Si la persona que alleta es troba malament,
té mocs o tos es recomana posar-se la mascareta per alletar

No és el mateix alletar a un bebè petitonet que un de més gran, si és més grandet pot ser que jugui amb aquesta mascareta o fins i tot se la posi a la boca, amb la qual cosa dependrà del cas. Caldrà intentar que
no la toqui o no se la posi a la boca en aquests casos
Amb la lactància
passem anticossos, tant amb la vacuna com si estem passant la malaltia i per tant pel bebè és bo perquè pot ser que estiguin més protegits (encara fa falta més recerca per confirmar-ho al 100%).
"Hi ha algun estudi que dona la sensació que tant estar passant la Covid com amb la vacuna hi pot haver un
canvi en la producció de la llet, tant en augment com disminució, encara que s'ha detectat que és més probable la disminució", assegura l'Anna Manubens. Tot i això ens transmet un missatge tranquil·litzador i és que màxim pot durar unes 72 hores aquesta sensació i per tant no afectaria a l'alimentació del nadó.