Bench Accounting

Què pot passar si treballes estant de permís de maternitat/paternitat?

Ho consultem amb una advocada

2 de febrer de 2022 a les 07:00h
Bench Accounting
per Criar.cat
El permís de maternitat/paternitat actualment és de 16 setmanes després que l'1 de gener de 2021 s'equiparessin, acomplint així una reivindicació històrica que està encara lluny de donar plena cobertura a les cures del primer any de vida del nadó.  

D'aquestes 16 setmanes, sis són obligatòries, a jornada completa i ininterrompudes, posteriors al part o a l'acta administrativa o judicial, en cas d'adopció. Fins a l'ampliació el 2021, el permís de paternitat es reconeixia com un dret del treballador però no era obligatori en cap cas. 


Pel que fa a les 10 setmanes restants, el decret llei dicta que cal gaudir-les en períodes setmanals dins de l'any següent al part, o bé a la resolució judicial o decisió administrativa en el cas d'adopció. Es poden fer a jornada completa o parcial, cal acordar-ho amb l'empresa. 

Què pot passar si treballes estant de permís de maternitat/paternitat? Ho hem consultat amb l'advocada de Nèmesi Joana Badia, i aquesta és la resposta:  


Si estàs treballant mentre estàs de permís de maternitat/paternitat és un frau a la Seguretat Social. També seria motiu d'acomiadament si treballessis en una altra empresa que no fos on estaves treballant, o si aprofitessis per fer una altra feina.

La teva mateixa empresa si treballes mentre estàs de permís no et dirà res, perquè els surt a compte, el que podria ser és que si la Seguretat Social se n'adonés et posés una demanda per frau a la Seguretat Social, tot i que no passa gaire. 


En qualsevol cas, però, no es pot treballar mentre estàs cobrant una prestació pública perquè l'estat t'està pagant perquè no ho facis.  
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars, de la mà de Benvinguts a Pagès
Imatge il·lustrativa
Ajuntament Deltebre
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat