AFT

La filosofia es mantindrà a l'ESO

El Departament d'Educació recuperarà l'optativa després de l'allau de crítiques

per Criar.cat
AFT
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat que finalment no s'eliminarà l'assignatura de filosofia com a optativa a 4t d'ESO. La Generalitat ja havia apuntat la possibilitat que aquest canvi previst en l'esborrany inicial del currículum caigués en respondre només al criteri del Ministeri d'Educació, sense gaire consens al departament ni a la comunitat educativa. Ara, el conseller ha confirmat que finalment es recuperarà perquè es considera un àmbit d'ensenyament important.

La retirada havia generat moltes crítiques de la comunitat educativa. Tot i que es blindi l'optativa, els impulsors de la campanya #filosofiaESO entregaran aquest divendres 10.000 signatures perquè es recuperi també l'assignatura Valos Ètics de 1r a 4t d'ESO, i que en l'esborrany quedaria reduïda a un sol curs. 


Un altre canvi al currículum que havia despertat recels és la substitució del suspens pel concepte "en procés d'assoliment". Fonts del Departament d'Educació no descarten debatre si s'ha de modificar aquest terme. Tot i així, refermen la voluntat d'enfocar les avaluacions en termes qualitatius, més enllà de les notes numèriques, per tal de seguir fent passos cap la transformació educativa que desplegui un ensenyament competencial i atengui a la diversitat de l'alumnat. 

El cert és que el curs vinent ve carregat de novetats. Als canvis curriculars, s'hi suma la iniciativa de racionalitzar el calendari escolar, escurçant l'aturada escolar estival, així com el desplegament de la reducció de ràtios començant per I3 i la gratuïtat d'I2.   
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres