Quan fer-se el test d'embaràs i com funciona?

Quan es fa la prova? Com funciona? Què detecta? Quins són els principals errors? Què cal fer quan hi ha un test positiu?

7 de setembre de 2020 a les 11:56h
per Redacció
Els test d’embaràs detecten una hormona que es produeix al cos quan estàs embarassada i que s’anomena gonadotropina coriònica humana (HCG), a través de l'orina.

Quan es pot fer la prova?
 
Tot i que aquesta hormona es detecta quan un òvul fecundat s’adhereix a la paret de l’úter, és a dir quan comença l’embaràs, la prova és més precisa quan hi ha una falta de la menstruació.
 
Hi ha tests de detecció ràpida que es poden fer abans d’aquesta falta, però la fiabilitat augmenta a mesura que s’acosta la data.
 
Encara que hi hagi marques que asseguren que el test es pot fer en qualsevol moment del dia es recomana que sigui amb la primera orina del matí perquè sol tenir una major concentració de HCG.
 
Com funciona?
 
Es tracta d’un petit dispositiu amb una tira reactiva que al entrar en contacte amb l’hormona canvia de color indicant si s’ha produït l’embaràs o no.
 
La forma de fer-ho varia segons la marca, per això cal llegir bé les instruccions, però com a norma general cal posar en contacte la tira reactiva amb l’orina, ja sigui deixant caure el flux d’orina sobre el dispositiu durant uns segons o bé submergint la punta del dispositiu en un pot amb orina.
 
Hi ha una primera línia anomenada dispositiu de control que indicarà si la informació ha arribat al dispositiu. Al cap d’uns minuts ja es podrà veure, segons cada test, la marca que marcarà si hi ha hagut o no un embaràs.
 
Hi ha d’altres mètodes casolans per saber-ho, tot i que són molt menys fiables. Un d’ells és amb vinagre. Consisteix a posar vinagre a la mostra d’orina i esperar mitja hora. Si canvia de color o fa bombolles pot ser positiu. D’altres mètodes casolans utilitzats són amb oli, pasta de dents, lleixiu o sabó natural, entre d’altres.
 
Errors més comuns que poden donar un fals negatiu
 
 • Precipitar-se massa a l’hora de fer-se el test
 • Recol·lectar l'orina i no utilitzar-la d’immediat
 • Llegir els resultats abans del temps indicat a les instruccions
 • Utilitzar orina diluïda en aigua (que pot haver quedat al recipient)
 
Què cal fer quan hi ha un test positiu?
 
En aquest cas caldrà consultar amb un llevador o llevadora entre la cinquena setmana i la vuitena d’embaràs. Pot ser que considerin fer una segona prova, sigui d’orina o de sang, per tal de reconfirmar els resultats.


Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat