Reclamen mesures urgents contra la calor insuportable a les aules

150 AFA i més de 40 direccions de centres promouen un manifest per reclamar inversions

13 de setembre de 2022 a les 09:32h
per Criar.cat
"És horrible. El meu fill arriba mort a casa i només vol aigua. Si surten al pati amb aquest sol encara és pitjor. És vergonyós.", ens explica la Bella, que té un fill a l'escola Ignasi Iglesias, un dels centres que ha denunciat problemes greus amb les altes temperatures.

150 AFA i més de 40 direccions de centres han firmat un manifest per reclamar mesures urgents per fer front a la calor. Davant l'anunci del Departament d'Educació de repartir 350 ventiladors als centres educatius catalans, les AFA recorden que aquesta no és la solució definitiva i demanen fer un estudi en profunditat de les necessitats de cada escola i destinar inversions a resoldre aquest problema abans de l'estiu vinent.


A més, segons expliquen, des de les direccions dels centres no saben com demanar formalment aquesta mesura temporal i posen en evidència la falta de condicions en les quals es troben cada vegada més centres davant d'estius llargs i calorosos a conseqüència del canvi climàtic.
 

Amb els hashtags #SensCouenelsFills i #ProuDesmaisalesAules desenes de famílies i professorat van penjar ja al mes de juny fotos amb termòmetres a les aules a diverses hores del dia amb temperatures entre 30 i 35 graus. Amb el retorn a l'escola aquest problema no s'ha solucionat definitivament. 
 

El manifest d'aquest setembre denuncia que les elevades temperatures posen en risc la salut d'infants i treballadors i que a més, s'incompleix la normativa de seguretat i de salut. Per això reclama mesures a llarg termini: definir un pla per instal·lar sistemes de renovació d'aire que garanteixin l'eficiència energètica i el confort tèrmic, i solucions a curt termini: intervencions a les aules (ventiladors) i als patis (arbrat per generar ombres, naturalitzar els patis i reduir el ciment). 
 

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat