Reclamen mesures urgents contra la calor insuportable a les aules

150 AFA i més de 40 direccions de centres promouen un manifest per reclamar inversions

per Criar.cat
"És horrible. El meu fill arriba mort a casa i només vol aigua. Si surten al pati amb aquest sol encara és pitjor. És vergonyós.", ens explica la Bella, que té un fill a l'escola Ignasi Iglesias, un dels centres que ha denunciat problemes greus amb les altes temperatures.

150 AFA i més de 40 direccions de centres han firmat un manifest per reclamar mesures urgents per fer front a la calor. Davant l'anunci del Departament d'Educació de repartir 350 ventiladors als centres educatius catalans, les AFA recorden que aquesta no és la solució definitiva i demanen fer un estudi en profunditat de les necessitats de cada escola i destinar inversions a resoldre aquest problema abans de l'estiu vinent.


A més, segons expliquen, des de les direccions dels centres no saben com demanar formalment aquesta mesura temporal i posen en evidència la falta de condicions en les quals es troben cada vegada més centres davant d'estius llargs i calorosos a conseqüència del canvi climàtic.
 

Amb els hashtags #SensCouenelsFills i #ProuDesmaisalesAules desenes de famílies i professorat van penjar ja al mes de juny fotos amb termòmetres a les aules a diverses hores del dia amb temperatures entre 30 i 35 graus. Amb el retorn a l'escola aquest problema no s'ha solucionat definitivament. 
 
El manifest d'aquest setembre denuncia que les elevades temperatures posen en risc la salut d'infants i treballadors i que a més, s'incompleix la normativa de seguretat i de salut. Per això reclama mesures a llarg termini: definir un pla per instal·lar sistemes de renovació d'aire que garanteixin l'eficiència energètica i el confort tèrmic, i solucions a curt termini: intervencions a les aules (ventiladors) i als patis (arbrat per generar ombres, naturalitzar els patis i reduir el ciment). 
 

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres