Анастасия Войтко

Vull deslletar a la nit: com fer-ho?

Consells de l'assessora de lactància Anna Manubens, de LactApp

27 de setembre de 2022 a les 08:00h
Анастасия Войтко
Deslletar no és fàcil. No només pel fet que suposa canviar un hàbit molt arrelat en la vida del nostre nadó, i per tant, no acostuma a ser un procés ràpid ni senzill, sinó perquè, sovint, sentim molta culpa en fer-ho. Davant d'aquest sentiment, és recomanable tenir suport i buscar assessorament per rebre acompanyament durant tot el procés. 

El deslletament nocturn genera molts dubtes i alhora és molt anhelat quan hi ha mala qualitat de descans. Com s'ha de fer? L'assessora de LactApp Anna Manubens, ens dona alguns consells útils: 


Deslletar no vol dir nits senceres de dormir. Moltes vegades es retira el pit a les nits pensant a tenir un millor descans, però el cert és que les interrupcions segueixen durant el primer any de vida independentment del pit. És una qüestió madurativa. I, de fet, la ingesta nocturna és important en els primers mesos de vida. Per això, abans de fer qualsevol pas, es recomana assessorar-se per fer el procés de forma conscient i informada.  

Tingues en compte l'etapa madurativa del teu fill/a. Deslletar pot resultar més o menys fàcil segons l'etapa de desenvolupament de la criatura. Als dos anys, per exemple, és un dels moments més difícils per retirar el pit. Les criatures es troben en plena etapa egocèntrica i de reafirmació. El "primer jo" i el "no vull" estan fàcilment a la seva boca i això pot dificultar el procés. El paper de la parella. Si es té parella, cal implicar-la en el procés. Això suposa un canvi important per a ella, ja que fins ara el despertar nocturn requeia sobre una figura i amb el deslletament se n'haurà de responsabilitzar l'altra. Haurà de buscar estratègies per reconduir el son de la criatura i de mica en mica es podrà també incorporar la mare en aquest canvi d'hàbits nocturns. És un treball difícil però gratificant si es fa en família.     


Contacte i presència. Oferiu carícies, massatges i acompanyament quan la criatura ho requereixi. En cas que mostri rebuig com a forma de canalitzar la frustració, respecteu-li i deixeu-li clar que hi sou pel que necessiti. 

Molta pàciència. Deslletar a les nits és especialment complicat perquè enmig de la foscor i el silenci, el plor d'una criatura sona molt més intens. Però tot passa. I al final es tracta de buscar noves maneres de reconduir la son diferent.  

 
Arxivat a:
LactànciaGeneral
Irene Ramentol
Responsable editorial i de projecte a Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Itinerannia
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Coneix les etapes maduratives de l'infant des del naixement fins a l'adolescència
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat