Анастасия Войтко

Vull deslletar a la nit: com fer-ho?

Consells de l'assessora de lactància Anna Manubens, de LactApp

Анастасия Войтко
Deslletar no és fàcil. No només pel fet que suposa canviar un hàbit molt arrelat en la vida del nostre nadó, i per tant, no acostuma a ser un procés ràpid ni senzill, sinó perquè, sovint, sentim molta culpa en fer-ho. Davant d'aquest sentiment, és recomanable tenir suport i buscar assessorament per rebre acompanyament durant tot el procés. 

El deslletament nocturn genera molts dubtes i alhora és molt anhelat quan hi ha mala qualitat de descans. Com s'ha de fer? L'assessora de LactApp Anna Manubens, ens dona alguns consells útils: 


Deslletar no vol dir nits senceres de dormir. Moltes vegades es retira el pit a les nits pensant a tenir un millor descans, però el cert és que les interrupcions segueixen durant el primer any de vida independentment del pit. És una qüestió madurativa. I, de fet, la ingesta nocturna és important en els primers mesos de vida. Per això, abans de fer qualsevol pas, es recomana assessorar-se per fer el procés de forma conscient i informada.  

Tingues en compte l'etapa madurativa del teu fill/a. Deslletar pot resultar més o menys fàcil segons l'etapa de desenvolupament de la criatura. Als dos anys, per exemple, és un dels moments més difícils per retirar el pit. Les criatures es troben en plena etapa egocèntrica i de reafirmació. El "primer jo" i el "no vull" estan fàcilment a la seva boca i això pot dificultar el procés. El paper de la parella. Si es té parella, cal implicar-la en el procés. Això suposa un canvi important per a ella, ja que fins ara el despertar nocturn requeia sobre una figura i amb el deslletament se n'haurà de responsabilitzar l'altra. Haurà de buscar estratègies per reconduir el son de la criatura i de mica en mica es podrà també incorporar la mare en aquest canvi d'hàbits nocturns. És un treball difícil però gratificant si es fa en família.     

Contacte i presència. Oferiu carícies, massatges i acompanyament quan la criatura ho requereixi. En cas que mostri rebuig com a forma de canalitzar la frustració, respecteu-li i deixeu-li clar que hi sou pel que necessiti. 

Molta pàciència. Deslletar a les nits és especialment complicat perquè enmig de la foscor i el silenci, el plor d'una criatura sona molt més intens. Però tot passa. I al final es tracta de buscar noves maneres de reconduir la son diferent.  

 
Arxivat a:
LactànciaGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
iStock
Són fruit de l'acord entre la Generalitat i els sindicats
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Símptomes i senyals d'alerta que has de tenir present
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres