Bhofac

L'última moda: «xuxes» saludables?

La fruita deshidratada és un snack en auge a les escoles... Quins beneficis té? Com s'ha d'oferir? L'hem d'anomenar llaminadura?

9 de novembre de 2022 a les 08:00h
Bhofac
per Alba Carreres / Esther Sánchez
Últimament, a les portes de les escoles, podem veure que cada vegada més gent ofereix fruita deshidratada (plàtans, mango, pinya, papaia, pera...) com a snack saludable i hem volgut parlar amb la nutricionista Esther Sánchez per saber què hem de tenir present sobre aquest producte que sovint s'ofereix com si fos una "xuxe".

"No són xuxes, és fruita deshidratada, és mango, pinya o papaia", diu Esther Sánchez. "Encara que tinguin un sabor dolç, podem confondre als nostres fills i filles sobre quins hàbits són saludables i quins no", explica. Però aquí ve el gran dubte: són sanes o no?


En primer lloc, ens recorda que els infants haurien de menjar 3 racions de fruita al dia i són pocs els qui realment la mengen. Explica que els fruits deshidratats és un format perfectament compatible, i que de fet està molt bé que en mengin, però no cada tarda.

Segons ens explica els sucres naturals de les fruites són necessaris pels infants, però en el cas de la fruita deshidratada, al treure l'aigua s'incrementa la proporció de sucres ingerits, perquè acabem menjant-ne més. 


La nutricionista, a més, ens recomana no oferir-les soles, directament de la bossa, i ens proposa barrejar-la amb fruits secs, o com a altra opció (també en cas d'al·lèrgies o intol·leràncies) a dintre un iogurt natural.

També recorda que no les hem d'oferir senceres si l'infant té menys de 4 anys perquè la seva forma, més aviat esfèrica, constitueix risc d'ennuegament.

"De fet, i segons les noves indicacions de l'Agència de Salut pública la fruita fresca com les pomes, el raïm o verdures com la pastanaga o el tomàquet xerri, tampoc es recomana oferir a rodanxes o sencera fins aquesta edat", assegura.
Arxivat a:
AlimentacióGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres