Bhofac

L'última moda: «xuxes» saludables?

La fruita deshidratada és un snack en auge a les escoles... Quins beneficis té? Com s'ha d'oferir? L'hem d'anomenar llaminadura?

Bhofac
per Alba Carreres / Esther Sánchez
Últimament, a les portes de les escoles, podem veure que cada vegada més gent ofereix fruita deshidratada (plàtans, mango, pinya, papaia, pera...) com a snack saludable i hem volgut parlar amb la nutricionista Esther Sánchez per saber què hem de tenir present sobre aquest producte que sovint s'ofereix com si fos una "xuxe".

"No són xuxes, és fruita deshidratada, és mango, pinya o papaia", diu Esther Sánchez. "Encara que tinguin un sabor dolç, podem confondre als nostres fills i filles sobre quins hàbits són saludables i quins no", explica. Però aquí ve el gran dubte: són sanes o no?


En primer lloc, ens recorda que els infants haurien de menjar 3 racions de fruita al dia i són pocs els qui realment la mengen. Explica que els fruits deshidratats és un format perfectament compatible, i que de fet està molt bé que en mengin, però no cada tarda.

Segons ens explica els sucres naturals de les fruites són necessaris pels infants, però en el cas de la fruita deshidratada, al treure l'aigua s'incrementa la proporció de sucres ingerits, perquè acabem menjant-ne més. 


La nutricionista, a més, ens recomana no oferir-les soles, directament de la bossa, i ens proposa barrejar-la amb fruits secs, o com a altra opció (també en cas d'al·lèrgies o intol·leràncies) a dintre un iogurt natural.

També recorda que no les hem d'oferir senceres si l'infant té menys de 4 anys perquè la seva forma, més aviat esfèrica, constitueix risc d'ennuegament.

"De fet, i segons les noves indicacions de l'Agència de Salut pública la fruita fresca com les pomes, el raïm o verdures com la pastanaga o el tomàquet xerri, tampoc es recomana oferir a rodanxes o sencera fins aquesta edat", assegura.
Arxivat a:
AlimentacióGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis més de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
Rafael Henrique
per Paola Roig
No totes hem de parir en una banyera al saló de casa nostra, ni tampoc hem de fer-ho a la sala de parts d'un hospital
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres / Roger Aranda
Claus per posar límits amb l'ús de pantalles
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres