Alícia

Aliments que poden ajudar a combatre l'ansietat

A més de demanar ajuda i posar-se en mans dels professionals de la salut mental, es poden adoptar hàbits per ajudar a minvar l'ansietat

11 de gener de 2023 a les 08:00h
Alícia
per Criar.cat
Fa poques setmanes, vam quedar consternats i consternades pels resultats de la macroenquesta sobre salut mental a alumnes d'entre 10 i 18 anys realitzada pels departaments d'Educació i Salut.

La més gran que s'ha fet mai, amb la participació de 267.000 menors de 2.000 centres. Les dues dades més impactants són que el 8,8% expressen tenir pensaments sobre la mort cada dia i el 5,9%, pensen també diàriament a autolesionar-se.


Poc després es va fer públic que els intents de suïcidis en noies adolescents s'han triplicat a Catalunya després de la pandèmia. Si bé, la salut mental no és només un problema pels més joves, sinó que afecta tots els sectors de la població.

En un context de postpandèmia, d'incertesa i patiment per la salut pròpia i dels éssers estimats, els nivells d'ansietat s'han disparat. Els símptomes són diversos i, si es presenten, cal acudir a un especialista. Entre altres, s'inclouen la sensació de por tensió preocupació excessiva, irritabilitat, dificultat per concentrar-se, problemes en les relacions personals socials i laborals, palpitacions, freqüència cardíaca elevada, tensió muscular i, fins i tot, sensació d'opressió al pit.


A més de demanar ajuda i posar-se en mans dels professionals de la salut mental, es poden adoptar hàbits per ajudar a minvar l'ansietat. Des de fer esport, fins a menjar determinats aliments. A continuació, proporcionem una llista de 10 aliments que t'ajudaran a redir l'ansietat:

Menjar fruita i verdura de color morat


Aquest tipus de fruita i verdura conté anticianines, uns pigments hidrosolubles que ajuden a reduir l'estrès i, fins i tot, ajuden a prevenir el càncer i les malalties cardiovasculars.

Menjar fruits secs

Els fruits secs tenen elements nutricionals excel·lents per aconseguir evitar l'ansietat a través de la dieta. Concretament, contenen omega-3, magnesi, potassi i vitamines del grup B, relacionats amb el metabolisme cel·lular.Espècies amb propietats antioxidants i ansiolítiques

Les espècies com el julivert, l'orenga i la canyella; contenen propietats antioxidants i ansiolítiques que ajuden a relaxar els sentits i milloren el benestar i l'estat d'ànim.

Aliments rics en magnesi

Un estudi publicat a la revista científica PubMed Central va determinar que una dieta baixa en magnesi afavoreix l'aparició de comportaments relacionats amb l'ansietat. Per aquest motiu, els aliments rics en aquest element poden ajudar a calmar-se. Alguns exemples són la fulla verda, com espinacs i bledes, així com llegums, nous, llavors i sègol.
 
Aliments rics en vitamina B

No poden faltar a la dieta menjars rics en vitamina B, com l'advocat i les ametlles; que alliberen neurotransmissors com serotonina i dopamina. Així ho explica l'article "Nutritional strategies to ease anxiety", publicat a Harvard Health Publishing.Aliments amb àcids grassos omega-3

Altres aliments, com el peix greixós -amb el salmó al capdavant-, contenen àcids grassos omega-3. Un estudi dut a terme per estudiants de medicina el 2011 va ser pioner en demostrar que l'omega-3 pot ajudar a reduir l'ansietat. Abans, però, aquests àcids grassos ja havien estat relacionats amb la millora en casos de depressió.

 Aliments probiòtics

Un estudi publicat a la revista científica Psychiatry Research apunta que els menjars probiòtics també són útils per minvar l'ansietat. Entren en aquesta categoria els cogombrets, el xucrut i el quèfir de llet fermentada.

 Aliments rics en Zinc

També existeixen evidències científiques que confirmen que els aliments rics en zinc estan relacionats amb la reducció de l'ansietat. Algunes opcions són les ostres, anacards, fetge, carn de vaca i clares d'ous.
Arxivat a:
AlimentacióGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Àlex Gómez Ribera
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars, de la mà de Benvinguts a Pagès
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat