Sempre se'ns ha dit que si volem aconseguir
vitamina C a l'hivern és recomanable menjar cítrics i beure sucs de taronja naturals. Però hi ha una
verdura que també és una gran font d'aquesta vitamina i que recomanen molts experts.
Es tracta de la
col de Brussel·les, una verdura amb moltes propietats nutricionals i beneficis per a la salut poc estimada i consumida pels catalans. De fet, a l'Estat tampoc és de les més consumides, segons el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, ja que el podi l'ocupen el tomàquet, la ceba i el pebrot.
També una professora de nutrició de l'Escola de Salut Pública de Harvard,
Teresa Fung, la inclou a la llista dels
cinc aliments que recomana menjar amb major freqüència per l'aportació nutricional que fan al cos. A l'hora de millorar els hàbits alimentaris, Fung assenyala
el salmó, els nabius, els fruits secs i el iogurt natural, juntament amb les cols de Brussel·les, per tenir una dieta saludable.
Són "
riques en nutrients i baixes en calories", assegura l'experta de Harvard. Concretament, proporcionen una aportació molt completa de vitamines, entre les quals s'inclouen la A, la C, la K, el potassi i l'àcid fòlic. A més, contenen compostos bioactius, com els antioxidants, que ajuden a prevenir el dany cel·lular dins del cos.