Què és la reflexologia podal i com pot ajudar al meu bebè?

La llevadora Montse Albiol Rodegas ens explica de quina manera pot ajudar aquesta teràpia als nadons

6 de febrer de 2023 a les 08:00h
per Montse Albiol Rodegas i Alba Carreres
Segurament alguns de vosaltres haureu sentit a parlar de la reflexologia podal per exemple per afavorir el son, quan els nadons tenen molts mocs i estan refredats o fins i tot per alleugerir els mals de panxa.

Hem volgut preguntar-li a la llevadora Montse Albiol Rodergas, experta en aquesta teràpia què hi ha de cert en tot plegat i de quina manera pot ajudar als nostres nadons. "Si busquem evidència científica n'hi ha però poca. És una teràpia que no té un interès econòmic per la indústria farmacèutica i no interessa que se'n faci publicitat", explica.


De fet, segons assegura Montse Albiol Rodergas, el que es vol amb la reflexologia és evitar l'ús dels medicaments i potenciar el sistema de defensa del nostre cos. Però què és i com funciona?

Què és la reflexologia podal? És una teràpia que pertany al grup dels massatges reflexes com la digitopuntura, auriculopuntura, el shiatsu... existeixen uns canals energètics que recorren el cos i connecten els òrgans, glàndules, teixits i sistemes amb punts reflexes del peu. 


Com es fa? Fent un massatge a punts reflexes del peu per tal d'ajudar a l'organisme a autocurar-se, a regular-se quan hi ha una alteració al cos. Es tracta d'una pràctica que ja es feia fa 5.000 anys a la Xina, hi ha testimonis gràfics a Egipte al 2.300 AC, i al món occidental, Suècia, Anglaterra i Alemanya va començar a extendre's a partir del S.XIV com a teràpia integrativa o complementària a la medicina tradicional.

"Els bebès són molt receptius a l'estimulació de les zones reflexes del peu i la seva resposta és immediata i positiva", assegura Montse Albiol Rodergas. "Aplicant la reflexologia potenciem els mecanismes de defensa de l'organisme com la febre, la tos i els mocs", explica.


Com pot ajudar als nadons? 

Alleujar qualsevol malaltia del sistema respiratori, des d'un refredat fins a una bronquitis, otitis i pneumonia
Alleujar els mals de panxa produïts per infeccions o per gasos i còlics
Afavorir el descans nocturn
Alleugerir dolors i tensions musculars
Alleugerir l'estrès i afavorir la relaxació
Enfortir el vincle mare/pare/nadó
Transmetre confiança en el seu cos

Segons ens explica la llevadora es tracta d'una teràpia fàcil d'aprendre i senzilla d'aplicar. "Només necessites les teves mans i la pots aplicar allà on estiguis. Consisteix en uns moviments d'arrastre o en forma de cercle amb les nostres mans i amb una determinada pressió", explica.

"Cada punt del peu que treballem el toquem 7 vegades com a mínim i si volem treballar tots els sistemes i òrgans hi ha una trentena de punts. Quan el bebè o l'infant està malalt cal fer-ho una vegada al dia, i si és per una malaltia "crònica" o per potenciar les defenses caldrà fer-ho tres vegades a la setmana com a mínim", assegura Montse Albiol Rodergas. 

Quins són aquests punts?
 

Hi ha efectes secundaris? Segons ens explica la llevadora Montse Albiol Rodergas, si bé no hi ha efectes secundaris adversos o contraindicacions, sí que hem de tenir en compte algunes consideracions, com per exemple en cas de febre o infeccions agudes, a l'estimular el sistema immunològic i el drenatge de toxines la febre pot pujar i intensificar el quadre durant unes hores però segons ens explica la recuperació és també més ràpida. En qualsevol cas la recomanació és sempre seguir les indicacions d'una persona experta. 

Per a més informació pots contactar aquí amb la llevadora Montse Albiol Rodergas



 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat