L'insòlit cas d'un nen que ha après a llegir tot sol amb 2 anys

En Teddy és el membre més joves d'un col·lectiu de persones d'alt coeficient intel·lectual al Regne Unit

per Criar.cat
Ha après a llegir tot sol amb només dos anys. El cas d'en Teddy és insòlit perquè, segons han explicat la seva mare i el seu pare a la BBC, la criatura va aprendre'n als 26 mesos "veient programes infantils de televisió i copiant els sons de les lletres".

"Va començar a traçar les lletres i quan el vam tornar a portar a l'escola bressol després del tancament per la Covid, vam comentar als professors que crèiem que havia après a llegir per si mateix." Poc després, la família d'en Teddy va rebre una trucada de la llar d'infants confirmant-los que un mestre havia verificat que, efectivament, el nen sabia llegir.Però això no és tot. En Teddy que, ara ja té 4 anys, també és capaç de comptar fins a 100 en sis idiomes diferents de l'anglès, entre ells el xinès mandarí.


"Un dia estava jugant amb la seva tauleta i feia sons que no reconeixíem... Li vaig preguntar què deia i em va respondre: 'Mare, estic comptant en mandarí.'"

En Teddy s'ha convertit en el membre més jove al Regne Unit del col·lectiu Mensa, una associació internacional de persones d'alt coeficient intel·lectual.


L'associació Mensa està conformada per persones que obtenen una puntuació de 98 o superior en una prova d'intel·ligència. En Teddy va ser acceptat com a membre quan tenia 3 anys, cosa que el converteix en el membre actual més jove de l'organització al Regne Unit.

"Està començant a adonar-se que els seus amics encara no saben llegir i no sap ben bé per què, però és molt important per a nosaltres mantenir-lo amb els peus a terra", explica la seva mare. Volen que sigui conscient que cadascú té el seu propi talent, i que "hi ha infants, per exemple, que no poden llegir, però que corren molt més que ell".

 
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
iStock
Són fruit de l'acord entre la Generalitat i els sindicats
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Símptomes i senyals d'alerta que has de tenir present
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres