Adrià Costa

Educació instal·larà aire condicionat en algunes escoles el curs vinent

Els centres educatius no estan adaptats al context climàtic i promet un pla de comfort tèrmic

Adrià Costa
per David Cobo
El Departament d'Educació preveu instal·lar aire condicionat a alguns centres educatius el curs vinent. És una de les mesures per corregir l'actual manca d'adequació de les escoles i instituts del país als pics de temperatura de l'estiu i l'hivern, que el conseller ha reconegut en roda de premsa.

En aquest sentit, des d'Educació concreten que és la primera vegada que la conselleria inicia una política d'instal·lació d'aquests aparells, i que aquesta novetat s'emmarca dins del pla de condicionament tèrmic que la Generalitat presentarà pròximament.


L'implantació de l'aire condicionat, però, serà progressiva i els primers edificis en què es trobaran aquests sistemes de refrigeració seran els d'escoles de Catalunya que concentrin els episodis de calor més accentuats. La intenció del Govern és que aquesta mesura permeti que el curs 2023-2024 ja hi hagi centres amb la nova climatització.

La mesura arriba poques hores després que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reclamés per carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que el Govern prioritzés la climatització dels centres educatius. En aquest sentit, reclamava que s'utilitzessin fons europeus per cobrir part dels costos de l'adequació tèrmica. Al seu torn, des d'ERC han reclamat a l'Ajuntament de Barcelona que acceleri la instal·lació de plaques solars a les escoles. 


A l'inici de curs es van veure diverses escenes d'escoles que havien de fer classe amb ventiladors, i el Govern va haver de repartir-ne per tot el país. Amb aquest pla de xoc que preveu ara Educació, doncs, es començarien a buscar solucions més estables als centres educatius.
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
iStock
Són fruit de l'acord entre la Generalitat i els sindicats
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Símptomes i senyals d'alerta que has de tenir present
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres