Les 4 postures ideals perquè facin el rotet

Per tal d'eliminar els gasos quan lacten es recomanen mesures posturals per expulsar-los

25 de maig de 2023 a les 07:30h
per Alba Carreres
Quan els nadons lacten, sigui amb el pit o amb un biberó, poden arribar a empassar-se molt d'aire, que es recomana que expulsin per tal d'evitar còlics o regurgitacions, que poden causar-los molèstia.

És per aquest motiu que es recomanen mesures posturals per tal d'expulsar-los: cal mantenir-lo en posició vertical perquè pugui expulsar-los fent un rotet.


Cada quant cal fer-ho? Segons explica la Dra. Maria Melé Casas, del servei de pediatria de Sant Joan de Déu, si pren llet materna ens hem d'assegurar que el nadó buidi bé un pit abans de posar-lo a l'altre.

La llet que surt al buidar per complet un pit és més rica en greix i energia, i cal que faci el rotet cada vegada que canviï de pit. En el cas de donar-li biberó és recomanat cada 60 mil·lilitres. 


Quines són les mesures posturals ideals per fer el rotet? Aquestes són les 4 postures que més el poden ajudar a fer el rotet. Te les expliquem aquí: 

A sobre del pit: és la més freqüent. Amb el cos recte i el cap a l'alçada de l'espatlla, vigilant sempre que el cap no pengi i donant lleugers copets a l'espatlla. Us recomanem posar-vos una tovalloleta a l'espatlla perquè les regurgitacions solen ser freqüents quan es fa el rotet.


Boca terrosa: Consisteix a aguantar l'infant amb un braç d'una persona adulta boca terrosa. El cap li ha de quedar ben subjectat i més amunt que la resta del cos. Amb l'altre braç es fa uns copets.

A sobre les cames: en una posició similar a l'anterior, però a sobre les cames d'una persona adulta que està asseguda. Cal vigilar especialment amb el caparró. 

Assegut: No és adient per nounats, molt còmoda quan ja ha crescut una mica. Cal mantenir l'infant assegut a sobre la falda, amb una mà s'aguanta la seva barbeta, es manté el seu cos recte i es fan uns copets a l'esquena. 


Cal tenir present que no sempre fan soroll quan eructen, per la qual cosa ens pot passar desapercebut. Abans de posar-lo al llitet també es recomana que l'ajudis a expulsar l'aire que li pugui haver quedat per evitar-li malestar.
Arxivat a:
NounatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Martí Albesa
per Lluís Girona
El Govern accedeix a la proposta del Consell d'Educació de Catalunya que demanava tenir cinc dies laborables per preparar el retorn a les aules
Imatge il·lustrativa
Guillaume de Germain
per Alba Castellvi Miquel/Irene Ramentol
Claus perquè els infants es posin reptes, amb una mirada inclusiva
Imatge il·lustrativa
Ksenia Makagonov
Hi ha aprenentatges que superen els riscs des del punt de vista neurocientífic
Imatge il·lustrativa
Departament d'Educació
per Irene Ramentol
Propostes pedagògiques per Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat