Les 4 postures ideals perquè facin el rotet

Per tal d'eliminar els gasos quan lacten es recomanen mesures posturals per expulsar-los

per Alba Carreres
Quan els nadons lacten, sigui amb el pit o amb un biberó, poden arribar a empassar-se molt d'aire, que es recomana que expulsin per tal d'evitar còlics o regurgitacions, que poden causar-los molèstia.

És per aquest motiu que es recomanen mesures posturals per tal d'expulsar-los: cal mantenir-lo en posició vertical perquè pugui expulsar-los fent un rotet.


Cada quant cal fer-ho? Segons explica la Dra. Maria Melé Casas, del servei de pediatria de Sant Joan de Déu, si pren llet materna ens hem d'assegurar que el nadó buidi bé un pit abans de posar-lo a l'altre.

La llet que surt al buidar per complet un pit és més rica en greix i energia, i cal que faci el rotet cada vegada que canviï de pit. En el cas de donar-li biberó és recomanat cada 60 mil·lilitres. 


Quines són les mesures posturals ideals per fer el rotet? Aquestes són les 4 postures que més el poden ajudar a fer el rotet. Te les expliquem aquí: 

A sobre del pit: és la més freqüent. Amb el cos recte i el cap a l'alçada de l'espatlla, vigilant sempre que el cap no pengi i donant lleugers copets a l'espatlla. Us recomanem posar-vos una tovalloleta a l'espatlla perquè les regurgitacions solen ser freqüents quan es fa el rotet.

Boca terrosa: Consisteix a aguantar l'infant amb un braç d'una persona adulta boca terrosa. El cap li ha de quedar ben subjectat i més amunt que la resta del cos. Amb l'altre braç es fa uns copets.

A sobre les cames: en una posició similar a l'anterior, però a sobre les cames d'una persona adulta que està asseguda. Cal vigilar especialment amb el caparró. 

Assegut: No és adient per nounats, molt còmoda quan ja ha crescut una mica. Cal mantenir l'infant assegut a sobre la falda, amb una mà s'aguanta la seva barbeta, es manté el seu cos recte i es fan uns copets a l'esquena. 


Cal tenir present que no sempre fan soroll quan eructen, per la qual cosa ens pot passar desapercebut. Abans de posar-lo al llitet també es recomana que l'ajudis a expulsar l'aire que li pugui haver quedat per evitar-li malestar.
Arxivat a:
NounatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Karolina Grabowska
per Mar Domènech
Per tenir bona salut, cal tenir un estil de vida actiu i menjar fruita i verdura a cada àpat. Els nostres fills i filles en prenen prou en el seu dia a dia?
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Per què els protocols dels hospitals encara avui no permeten que una criatura pugui estar tranquil·la sentint-se acompanyada per la seva mare o pare?
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres
17 AFA d'Escoles Bressol Municipal de Barcelona es queixen de la introducció d'ultraprocessats i edulcorants al menú
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol i Judit Pla
Un qüestionari elaborat per la consultora de maternitat i criança Judit Pla
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres