Marta Moreno

«Gràcies, profe!», un homenatge als mestres

Un conte il·lustrat pensat com a regal de fi de curs

13 de juny de 2023 a les 07:30h
Marta Moreno
per Criar.cat
La Marta Moreno és il·lustradora i mestra de primària, i ara acaba de treure "Gràcies, profe", editat per Estrella Polar, un llibre que homenatja el paper i figura dels mestres en el dia a dia dels nostres fills i filles.

L'arrencada de l'escola és un cúmul d'emocions: nervis, pors i curiositat, comença un nou curs per als nostres fills i filles. Es retroben amb els amics i amigues, en fan de nous i els acull amb els braços ben oberts la figura del/la mestre/a que els ensenyarà un munt de coses noves durant tot el curs. Per endavant, un any escolar ple d'experiències que els fan créixer i l'encarregada o encarregat d'acompanyar-los és la seva mestra o mestre.

Aquest conte descriu en poques paraules i amb boniques il·lustracions moments únics d'un curs escolar d'un infant a on la seva mestra té un paper molt important. El primer dia d'escola l'infant protagonista té un nus a l'estómac… Sort que la mestra és allà per desenredar-lo. Quan plou troba un lloc acollidor que ella els prepara amb afecte i on a vegades s'esbojarren tota la classe. L'ajuda a veure el seu talent, a trobar la sortida quan tot es complica. Li mostra la quantitat d'eines que pot utilitzar per al camí i que recordarà quan més les necessiti. Per ser com és i per tot plegat, l'infant li diu al final del llibre… Gràcies!

Marta Moreno, l'autora d'aquest llibre, sap molt bé de què parla. A banda de ser il·lustradora i treballar amb editorials nacionals i internacionals, també és mestra de primària a petites escoles rurals. El contacte diari amb nens i nenes és una gran font d'inspiració per la seva feina d'il·lustradora.

Ara, a "Gràcies, profe" recull amb habilitat el vincle que sorgeix al llarg de tot un curs entre infants i mestres, ja que estan al seu costat gran part del dia a dia. Per tot aquest temps de dedicació, afecte i atenció els mestres sempre es mereixen un reconeixement.

Així doncs, aquest àlbum il·lustrat pretén ser un regal perfecte per agrair als mestres la seva dedicació durant tot el curs.

Us deixem amb la fitxa i més informació del llibre: 

Títol: Gràcies, profe!
Autora: Marta Moreno 
Il·lustració: Marta Moreno
Editorial: Estrella Polar
Edat recomanada: a partir de 3 anys
Gènere: àlbum il·lustrat
Aspectes pedagògics: reconeixement als qui ens fan de mestre.

 

AMB EL SUPORT DE 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Ajuntament de Barcelona
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Hugo Fernández
per Irene Ramentol
Amb aquesta eina podràs anotar les extraescolars o qualsevol activitat setmanal
Imatge il·lustrativa
Alba Carreres
per Irene Ramentol
Quan comença i acaba el curs 2023-24? Quan seran les vacances de Nadal i Setmana Santa?
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres