Senjuti Kundu

Alerta sanitària: retiren del mercat dues pintures infantils de la cara

L'Agència Espanyola de Medicaments ordena la retirada dels productes per contenir substàncies prohibides

13 de juliol de 2023 a les 23:36h
Senjuti Kundu
per Criar.cat
Compte amb els productes de pintures per la cara. L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha ordenat la retirada del mercat de dos lots infantils per pintar-se la cara per contenir dues substàncies prohibides relacionades amb els pigments groc i blau.

La Generalitat, a través del Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris, ho ha notificat amb un seguit mesures cautelars, com el cessament de la comercialització que inclouen la retirada del mercat de totes les unitats distribuïdes. Els dos productes es comercialitzen des dels Països Baixos i darrere una aparença inofensiva poden generar efectes negatius per qui en faci ús.

Quins productes s'han retirat del mercat?

Els dos productes estan destinats als infants. Per aquest motiu, l'AEM recomana no adquirir cap unitat d’aquest productes, que es comercialitzen amb els noms de 'Face Painting Set' i 'Conjunto de pintura por la cara'. Tot i que se n'ha ordenat la retirada, pot ser que hi hagi botigues que encara en tinguin estoc. En aquest sentit, Salut també recomana a les botigues retornar l'estoc que tinguin, a l'espera de si s'aixeca la prohibició.
Els dos productes contenen el colorant CI 21090,present en el pigment groc. Aquest colorant està inclòs en l'Annex II del Reglament europeu 1223/2009, que ennumera els materials que no es poden fer servir per finalitats cosmètiques. És el cas de les pintures per pintar-se la cara, que entren en contacte amb la pell i poden generar irritació o altres efectes.   


També conté el colorant CI 74160 (pigment blau) que no està inclòs en l'Annex IV (llista de colorants permesos en productes cosmètics) del Reglament (CE) 1223/2009, i un colorant desconegut, la qual cosa fa que estigui prohibit el seu ús en productes cosmètics. A més també s'hi han trobat restes d'un tercer colorant desconegut.
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Ajuntament de Tortosa
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Kelley Bozarth via Unsplash
per Dra. Anna Estapé
La Dra. Anna Estapé ens facilita alguns consells per tal de detectar i tractar aquesta malaltia que afecta 1 de cada 5 infants
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat