Atenció: retiren diverses truites envasades del mercat per botulisme

En concret es tracta de truites de la marca Palacios, que també serveix amb marca blanca a Casa Ametller, Condis, Carrefour, Eroski o Lidl

21 de juliol de 2023 a les 08:04h
per Alba Carreres
Grupo Palacios demana retirar les seves truites del mercat després que el el Ministeri de Sanitat hagi confirmat almenys 5 casos de botulisme que tenien en comú haver consumit truita de patates envasada els dies previs.

L'empresa, en un comunicat ha assegurat que retirava del mercat totes les seves truites, que es comercialitzen sota diferents marques pròpies per establiments com Casa Ametller, Condis, Carrefour, Eroski o Lidl. També ha anunciat que deixarà de fabricar-les. 


Casa Ametller, en un comunicat ha assegurat que ha retirat tant de la botiga física com online la truita de la marca Essencials, però que aquesta en concret no està afectada perquè la fan a l'obrador que Grupo Palacios té a Olèrdola. 

El botulisme és una malaltia greu però poc freqüent que fins i tot pot arribar a ser mortal. Està causada per la toxina botulínica, un dels tòxics naturals més potents. El microorganisme forma espores termoresistents però només es multiplica i produeix toxina en condicions específiques: en els aliments, en ferides contaminades i en l'intestí d'infants i alguns adults per immaduresa o alteració de la flora intestinal.


Quina és la simptomatologia principal? cansament, falta de gana, falta d'expressió al rostre, pupil·les dilatades amb visió doble o borrosa i falta de reflexos, de vegades dificultat per empassar i ocasionalment dificultat respiratòria.

Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres