Purpurina | iStock

Adeu a la purpurina i a les joguines amb microplàstics afegits

Europa inicia una croada contra aquests productes per reduir la contaminació

29 de setembre de 2023 a les 10:23h
Purpurina | iStock
per Criar.cat
La purpurina té els dies comptats a Europa. La Comissió Europea prohibirà la venda de productes als quals s'hagin afegit de manera intencionada microplàstics, com ara també detergents, cosmètics o joguines. La mesura s'emmarca en la legislació comunitària sobre substàncies químiques (REACH), per evitar l'alliberament al medi ambient d'un aproximadament mitjà milió de tones d'aquestes partícules sintètiques.

Tot, per complir el seu objectiu de reduir la contaminació per microplàstics en un 30% d'aquí al 2030. La restricció inclou totes les partícules de polímers sintètics inferiors a cinc mil·límetres que siguin orgàniques, insolubles i resistents a la degradació.


L'àmbit d'aplicació de la nova normativa inclou el material de rebliment granular utilitzat en superfícies esportives sintètiques; cosmètics en què els microplàstics s'utilitzen per a usos múltiples com l'exfoliació (microesferes) o l'obtenció d'una textura, fragància o color específics; detergents, suavitzants, purpurina, fertilitzants, productes fitosanitaris, joguines, medicaments o productes sanitaris, entre molts altres.


D'altra banda, els productes utilitzats en emplaçaments industrials o que no alliberen microplàstics durant el seu ús estan exempts de la prohibició de venda, però els fabricants hauran de donar instruccions sobre com utilitzar i eliminar el producte per evitar les emissions de microplàstics.

Les primeres mesures, com la prohibició de purpurina no adherent i microesferes, es començaran a aplicar quan la restricció entri en vigor a finals d'octubre. En altres casos, la prohibició de venda s'aplica després d'un període més llarg per donar a les parts afectades temps per desenvolupar alternatives i aplicar-les. A més, quan estigui degudament justificat, s'han d'aplicar excepcions i períodes transitoris perquè les parts afectades s'adaptin a les noves normes.
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Daria Shevtsova
per Alba Carreres
Una activitat per abans d'anar a dormir que genera vincles i ajuda a pensar
Imatge il·lustrativa
Museu del Disseny
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Luma Pimentel via Unsplash
Una guia ràpida per fer-te una mica més senzilla tota la paperassa
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres