Artur Gavaldà

Teatres ideals per anar en família

Consulta al mapa dels teatres i auditoris amb programació familiar que tens més a prop de casa

15 de novembre de 2023 a les 07:00h
Artur Gavaldà
A Catalunya tenim molta tradició d'espectacles familiars, així ho demostra l'àmplia xarxa de teatres i auditoris que s'estén arreu del territori i que tenen una programació estable de teatre infantil i juvenil. També ho veiem amb la quantitat de companyies teatrals d'aquí que aposten per la creació d'espectacles de gran qualitat per a un públic exigent i a la vegada, molt agraït.

Anar al teatre és una proposta magnífica per fer en família al cap de setmana i durant les vacances escolars. A Barcelona ciutat hi ha molts teatres i auditoris, algunes sales s'han especialitzat en teatre familiar, per la primera infància i fins i tot, en dansa o titelles. També es programen propostes per a tots els públics a centres cívics i casals de barri.


A Catalunya la majoria dels pobles i ciutats tenen el seu teatre, i en molts municipis també trobem sales especialitzades en el públic infantil i juvenil. Així que no hi ha excusa que valgui, només cal consultar la seva cartellera i triar l'opció que més ens encaixa per anar-hi amb els nostres fills i filles. Hi ha molts tipus d'arts escèniques: la música, la dansa, el teatre d'objectes, els titelles, el circ, la màgia, l'humor, etc. I també per a diferents franges d'edat.

L'experiència d'anar al teatre o a sentir un concert de música és única i alimenta tots sentits tant dels petits com dels grans. Arribar al teatre, admirar els seus halls i entrades, etc... hi ha teatres que organitzen fins i tot visites guiades per saber què passa darrere l'escena. Però, el millor moment arriba quan ens acomodem a la nostra localitat i esperem que s'apaguin els llums per endinsar-nos en un argument i en uns personatges que ens fan viure històries i aventures d'un altre món. És vitamina per la imaginació i la creativitat de qualsevol infant.


El teatre, com tota la cultura en general, alimenta el nostre sentit crític, la capacitat d'empatitzar i raonar. Perquè ens apropa a realitats i situacions desconegudes, ens mostra vivències i experiències que si no fos per l'espectacle, no coneixeríem. En definitiva, el teatre ens fa sentir, emocionar-nos, imaginar, pensar i viure.

A més, els teatres i auditoris també tenen un ampli ventall de serveis i atenció especial per a tots els tipus de públic. Sobretot quan els nens i nenes viuen la seva primera vegada al teatre. Tots ells, especialment els de titularitat pública, ofereixen tarifes assequibles, i també reduïdes per determinats col·lectius.


Sabíeu que cada any, el 20 de març se celebra el Dia Mundial de les Arts Escèniques per a la Infància i la joventut. Una iniciativa d'ASSITEJ per visibilitzar el dret d’accés a l’art de nens, nenes i joves. Un dret més que necessari, un dret vital.Des de Criar.cat us oferim un ampli llistat (que us podeu descarregar en pdf si voleu) amb els teatres i auditoris més interessants per anar-hi en família. Per a cadascun hi trobareu l'adreça i el telèfon. També us hi indiquem la temàtica, la seva programació i a partir de quina edat tenen propostes. A més, d'un enllaç amb la seva programació familiar.
 

Descarrega el llistat en pdf, aquí


I en el mapa a continuació, els trobareu tots col·locats al seu lloc, tant els de Barcelona ciutat com els de la resta del territori.

Mapa de Barcelona:

Mapa de la resta de Catalunya:


Mar Domènech
Periodista especialitzada en cultura i oci familiar, i responsable comercial de Criar.cat.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Coneix les etapes maduratives de l'infant des del naixement fins a l'adolescència
Imatge il·lustrativa
Martí Artalejo
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat