EP

Una professora catalana es planta al Congrés per demanar prohibir el mòbil abans dels 16 anys

Natalia Jiménez León ha entregat amb una altra docent madrilenya prop de 65.000 firmes reclamant una legislació que vagi més enllà de l'entorn educatiu

1 de desembre de 2023 a les 09:01h
EP
per Criar.cat
Les professores Ángela Sánchez-Pérez, de la Comunitat de Madrid, i Natalia Jiménez León, de Barcelona, han entregat aquest dijous al Congrés dels Diputats prop de 65.000 firmes per prohibir per llei l'ús dels telèfons mòbils entre els menors de 14 i 16 anys. "Esperem que ens escoltin perquè hem mogut consciències i som en un moment en què això cal aturar-ho", ha assenyalat en declaracions als mitjans Sánchez-Pérez abans de donar les signatures a la Cambra Baixa, en referència als diputats.

A la petició registrada al Congrés, les docents sol·liciten que, tenint en compte el suport que té la seva petició, i donades les "conseqüències negatives" que produeix l'ús primerenc de mòbils en menors (com ara la falta d'atenció i de concentració, problemes de son, ansietat o depressió), "es revisi la legislació actual.Per aturar l'ús primerenc de mòbils en menors, la professora ha reclamat "una legislació" i ha subratllat que, des del seu punt de vista com a docent, ha observat últimament en l'alumnat "coses molt greus que s'han de conèixer i que cal legislar perquè els menors tinguin unes normes i uns límits". La regulació que totes dues han proposat és una "prohibició total" en menors, fixant la franja d'edat entre els 14 i els 16 anys, "depenent de la maduresa del nen o la nena". Sánchez Pérez ha resolt que la prohibició s'estengui a tots els àmbits, no només l'educatiu o el de l'entorn de les escoltes. "Volem que es reguli a tots els nivells, que un nen no pugui tenir el seu propi telèfon mòbil", ha reblat.


Abans de lliurar la petició a la cambra baixa, aquesta docent -que és qui ha atès els mitjans de comunicació- ha respost la ministra d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegría, que va rebutjar prohibir els mòbils als adolescents en considerar que seria "com posar portes al camp". L'educadora ha postil·lat que "portes al camp no es poden posar, però si el camp té precipicis, s'ha de pensar".


Entre els "precipicis" als quals ha fet referència Sánchez-Pérez, ha destacat que els telèfons mòbils en la infància generen "coses molt greus" com l'assetjament escolar, el ciberassetjament, suïcidis d'adolescents i nens i nenes, depressió, insomni, o dèficit d'atenció a les aules. "Si els poses un vídeo no atenen", ha assegurat en referència als alumnes. "No soc jurista, així que ara els toca posar-se les piles als juristes, als jutges i als polítics", ha conclòs la professora de la Comunitat de Madrid.

Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Martí Albesa
per Lluís Girona
El Govern accedeix a la proposta del Consell d'Educació de Catalunya que demanava tenir cinc dies laborables per preparar el retorn a les aules
Imatge il·lustrativa
Guillaume de Germain
per Alba Castellvi Miquel/Irene Ramentol
Claus perquè els infants es posin reptes, amb una mirada inclusiva
Imatge il·lustrativa
Ksenia Makagonov
Hi ha aprenentatges que superen els riscs des del punt de vista neurocientífic
Imatge il·lustrativa
Departament d'Educació
per Irene Ramentol
Propostes pedagògiques per Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat