ACN

Els 18 experts que tenen la missió de replantejar el model educatiu català després de PISA

Comptarà amb la presència de docents, directors de centre, famílies, acadèmics i món local

8 de gener de 2024 a les 12:29h
ACN
per Criar.cat
El Departament d'Educació ja té definits els noms dels 18 experts que integraran una comissió dissenyada per repensar el model català després del fracàs constatat en l'últim informe PISA. Al capdavant s'hi situarà Jesús Vinyes, president del Consell Escolar de Catalunya, amb experiència com a docent i també com a inspector. L

a comissió es va acordar en la cimera celebrada just abans de Nadal al Palau de la Generalitat i va comptar amb el suport de bona part de l'oposició. 


Qui formarà part del grup?

Pel que fa a docents, els noms escollits són Mercè Mas, Víctor Saura i Francesc Roca. Mas exerceix com a mestra en una escola de Sant Esteve Sesrovires i ha format part del consell de formació de Rosa Sensat, a banda de d'haver impartit formació en avaluació formativa per a l'aplicació a l'aula.


Saura, que ha dirigit durant cinc anys el Diari de l'Educació, té experiència en l'escola inclusiva, mentre que Roca, abans de jubilar-se el setembre de l'any passat, havia acumulat diverses tasques formatives en un institut de Tarragona. 

Els representants de direccions de centres públics no es coneixeran fins la setmana vinent, perquè seran escollits per la junta central que els aplega, però els de les concertades ja estan definits. Es tracta de Montserrat Jiménez, al capdavant de l'Escola Vedruna de Palafrugell, i Joan Vila, director gerent de l'Escola Pia Balmes de Barcelona.


Com a membres d'entitats pedagògiques, Educació ha escollit Raül Manzano -membre dels Moviments de Renovació Pedagògica-, Marta Pujadó -integrant de Rosa Sensat- i Albert Bayot. Aquest últim va ser director dels serveis territorials d'Educació durant el període 2011-2016.


El Departament que lidera Anna Simó també ha situat quatre docents de formació inicial o bé amb una trajectòria destacada dins del gremi. Es tracta de Coral Regí, que va dirigir l'Escola Virolai i és membre del Consell Escolar de Catalunya des de fa deu anys; Digna Couso, educadora de docents i investigadora; Carme Ortoll, que ha desenvolupat tasques com a mestra, secretària, cap d'estudis i directora en escoles públiques; i Elvira Borrell, experta en avaluació educativa i que ha estat inspectora al llarg de la seva carrera professional.

La comissió d'experts la tanquen Mireia de Mingo com a representant de les famílies i Sílvia Lombarte com a veu del món local. Una de les qüestions que s'haurà d'abordar en les properes setmanes serà si Educació rebrà més recursos en els pressupostos de la Generalitat per al 2024, que estan pràcticament definits i esperen socis per ser aprovats.

El Govern ja ha garantit que serà la segona conselleria amb més pes absolut en els comptes, després de Salut.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars, de la mà de Benvinguts a Pagès
Imatge il·lustrativa
Ajuntament Deltebre
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat