Cedida

«El millor que podem fer pels nostres fills és ser exemple»

Parlem amb el coach i escriptor Curro Cañete sobre el seu primer conte infantil, "Confia en tu"

22 de gener de 2024 a les 07:00h
Cedida
Després dels quatre títols d'èxit que l'han convertit en un autor d'autoajuda de primer nivell a l'Estat espanyol, el periodista, coach i escriptor Curro Cañete torna al món editorial amb el seu primer conte per a infants, Confia en tu (Planeta, 2023), una història recomanada per a nens i nenes a partir de 5 anys que té el Pau com a protagonista.

Vital, intel·ligent i ple d'energia, el personatge haurà d'aprendre a reconnectar amb el seu poder interior després que una caiguda amb bici li canviï per complet la manera de veure el món i la percepció de tot el que passa al seu voltant.


Tot canvia, però, quan el dia del seu aniversari rep la visita d'un personatge fantàstic que, a través de metàfores plenes de màgia, l'ajuda a recuperar la confiança que havia perdut i li revela un secret molt important: que TOT està en ell mateix. I que només ell té el poder de decidir quines ulleres posar-se per veure el món, i amb quina actitud entoma allò que li passa.

Parlem amb Curro Cañete d'aquesta primera incursió en la literatura infantil i juvenil i de com podem acompanyar els nostres fills i filles a creure en ells/es incondicionalment.


És el teu primer llibre per a infants. Tenies ganes d'arribar a aquest públic?

Tots portem un infant dins nostre, i en alguns casos està ferit des de la infantesa. És per això que volia fer arribar als més menuts un missatge de fortalesa i d'autoestima, perquè sé com d'important és començar a treballar l'actitud amb la qual afrontem la vida des d'edats ben primerenques. De fet, en aquest conte dono el mateix missatge que en els meus llibres per a adults, però amb un llenguatge per a infants. 
 
Els contes, efectivament, són una gran eina per contribuir en l'educació dels més petits. A Confia en tu poses sobre la taula la importància de creure en un/a mateix/a, una qualitat que sovint ens manca, als adults... Com pot calar aquest missatge entre la canalla si l'exemple que veuen dels seus pares i mares acostuma a ser el contrari?


Una gran pregunta, aquesta! Aquí hi ha la clau de volta de tot. Moltes mares i pares em pregunten: "Què puc fer pel meu fill?". I jo els responc: "Ser un exemple del que vulguis per a ell!". Massa sovint oblidem que cada canvi en positiu, per petit que sigui, comença en un/a mateix/a... 

És possible que un infant tingui autoconfiança si la seva mare o pare dubten constantment d'ells mateixos?

Oi tant que és possible! Els pares i mares són una font d'amor de l'infant, però no són l'única. Molta gent ha tingut pares i mares negatius i autodestructius i han aconseguit transformar tota aquesta inconsciència en quelcom molt positiu en les seves vides. 

 Quin consell els donaries, a aquests pares i mares que volen potenciar l'autoestima dels seus fills/es?

Els diria que treballin sempre cap a l'excel·lència, el seu fill ho notarà.

Confia en tu no només pot ser de gran ajuda per als infants; també pels adults. No obstant, hi ha un període vital, el de l'adolescència, en el qual els estímuls externs (sobretot els que els arriben de les xarxes socials) són tan forts i poderosos que connectar amb el superheroi que tots portem a dins es fa més difícil. Com poden els joves d'avui en dia viure d'acord amb el que senten i no amb el que se suposa que han de sentir? 

Jo soc molt fan dels adolescents, i penso que massa sovint obviem el terratrèmol emocional que travessen. Hem de ser comprensius amb ells; acompanyar-los mentre s'aprenen a estimar; animar-los; estimular-los; potenciar les seves qualitats, i ajudar-los a transformar les seves debilitats. Només així aprendran a viure amb coherència entre el que senten, el que desitgen i el camí que escullen.

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars, de la mà de Benvinguts a Pagès
Imatge il·lustrativa
Ajuntament Deltebre
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat