Mar Domènech

L'estiu al Museu d'Art de Girona: activitats educatives i per a tota la família

Descobreix l'àmplia programació d'activitats i recursos que ofereix per fer la visita educativa i amena pels més petits

31 de maig de 2024 a les 07:00h
Mar Domènech
per Criar.cat
Ja s'acosta l'estiu i els museus incrementen la seva programació, especialment d'activitats familiars. Una molt bona proposta per aquest estiu és l'oferta del Museu d'Art de Girona, un museu que guarda la col·lecció d’art més important de la província des de l’època romànica fins al s. XX.

Per als infants el museu ofereix un ampli ventall d’activitats i recursos per poder fer la visita educativa i amena. Propostes ideals per a descobrir l’art, i experimentar amb la diversitat de tècniques i pigments de totes les èpoques. La majoria de les propostes familiars són de pagament per als infants, entre 4 i 6 €, i gratuïtes per al seu acompanyant (únicament una persona per infant). Però també en trobareu de gratuïtes per fer durant tot l'any de forma autònoma.
Publicitat


 Des de Criar.cat us fem un repàs de tot el que hi haurà, però si en voleu saber més, a la seva pàgina web trobareu tota la informació. 
 
 
 
Publicitat

Animàlia, taller de fang - 16 de juliol i 13 d'agost

Una proposta per experimentar amb fang! Inspireu-vos en els animals que es troben al Museu per crear figuretes de fang. Gossos, ocells, bous i conills, però també sirenes, grius i dracs. Deixeu anar la vostra creativitat, podreu decorar la vostra criatura al vostre gust. Us podreu emportar la vostra obra d’art com a record!
Publicitat


Edat recomanada: De 4 a 10 anys acompanyats d’una persona adulta

  Més informació 
 

Pintem el mar, taller de pintura - 30 de juliol i 27 d'agost

Inspirant-vos en les obres més marítimes i estiuenques del museu, imaginareu que sou a la platja i pintareu el vostre paisatge ideal. Pensareu què us agrada fer quan sou a la platja, què us fa sentir el soroll del mar i amb qui voleu compartir els dies de vacances per fer la vostra obra mestra igual que els artistes que us envolten. 

Edat recomanada: De 4 a 10 anys acompanyats d’una persona adulta

  Més informació 
 
 

Juguem a fet i amagar amb el bestiari del museu!

El Museu d’Art de Girona també té activitats gratuïtes i per fer de forma autònoma durant tot l'any. En aquest cas se us deixen unes tablets infantils amb realitat augmentada amb una proposta per apropar els nens i nenes de 8 a 12 anys a les obres d’art del museu mitjançant l’observació dels animals que hi apareixen.

La dinàmica és molt senzilla. La lleona, un dels animals icònics del Museu d’Art i de la ciutat de Girona, us acompanyarà pel museu en la recerca de la resta d’animals amagats en les peces de la col·lecció.

Al llarg del recorregut, els participants trobaran uns senyals al terra que caldrà escanejar. En fer-ho, l’aplicació detectarà un animaló present en una de les obres d’aquella sala. Caldrà fixar-s’hi bé per localitzar-lo. Un cop detectat, la veu de la lleona explicarà la peça en qüestió o conceptes bàsics de la història de l’art. 

 Més informació
 

Jocs de descoberta

A més, el museu ofereix com a activitat autònoma jocs de descoberta. Podeu escollir un dels temes que proposen i recórrer el museu buscant els detalls de les obres. És molt entretingut i perfecte perquè els grans visitin el museu mentre els petits es distreuen. Ben segur que tots junts acabareu participant del joc.

  Més informació 
 
 
D'altra banda, el Museu d'Art de Girona també ofereix poder celebrar l'aniversari del vostre fill o filla amb els seus amics i amigues. Ells posen el lloc i l'activitat i vosaltres el menjar i la beguda.

En aquesta activitat tindreu una visita dinamitzada a les sales on descobrireu dracs, àngels, dimonis i un munt de personatges i animals fantàstics que habiten dins dels quadres del museu. A continuació, experimentareu amb els colors al taller d’art i finalment podreu gaudir de la vostra celebració en un espai reservat per a l’ocasió.
 


La proposta es pot fer entre setmana o al cap de setmana, té una durada de dues hores i mitja i la capacitat per a 15 infants. L'edat recomanada de 3 a 12 anys.

Podeu demanar més informació trucant al tel. 972 41 20 58 o bé per correu electrònic a [email protected].  

 

Amb el suport de

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
MónNatura Delta
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Kelley Bozarth via Unsplash
per Dra. Anna Estapé
La Dra. Anna Estapé ens facilita alguns consells per tal de detectar i tractar aquesta malaltia que afecta 1 de cada 5 infants
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat