Álvaro Carrillo

La història darrera la imatge viral més tendra del moment

Un nét visitant la seva àvia un any després de veure-la per última vegada

per Cèlia Forment i Alba Carreres
Álvaro Carrillo
És una de les fotos més compartides de l'última setmana i ja l’han vista més de 2,5 milions de persones a Twitter. La Carmen Peláez, una dona de 83 anys, i l’Álvaro Carrillo, de 21, han protagonitzat una poderosa imatge que ja ha donat la volta al món: el retrobament d’una àvia i un nét que feia deu mesos que no es veien a causa de la pandèmia. 

El jove malagueny va anar a veure la seva àvia paterna després de 306 dies sense contacte humà amb ella. L’última vegada que es van trobar va ser a l’enterrament del germà de l’àvia, on van haver de mantenir distàncies i l’estat d’ànim era baix.


”Dimecres passat em va trucar molt trista, la vaig veure molt apagada i li vaig dir que de seguida em plantava a casa seva", explica Álvaro, que afegeix que pel camí fins i tot va arribar a dubtar en si finalment anar-hi o no.

Les persones grans són les que tenen més risc d’emmalaltir greument si es contagien de coronavirus. Segons l'últim informe publicat per l'Institut Carlos III, més de 22.000 de les 34.197 defuncions registrades a partir de el 10 de maig són en persones majors de 80 anys, és a dir, el 66%. Per aquest motiu, la Carmen i l’Álvaro van anar molt en compte en el moment de retrobar-se, tal com es pot apreciar a la imatge. 

 
La conversa entre àvia i nét va durar més d’una hora, ella asseguda a la cadira sota el marc de la porta d’entrada a casa seva, i ell assegut al terra del replà. Des de Criar.cat hem parlat amb l'Àlvaro.

Quant temps feia que no veies la teva àvia?

He estat sense veure la meva àvia exactament 10 mesos, la última vegada va ser a l'enterrament del seu germà, que va morir durant la pandèmia i quasi no ens vam poder acomiadar d'ell. 

La meva àvia porta quasi un any tancada a casa, es va tancar ja al març de l'any passat, em va trucar perquè estava molt trista de no poder-nos veure i me'n vaig adonar que havia de fer algo, així que em vaig plantar a la seva porta i la vaig trucar.

Quines mesures vas prendre?

Em vaig asseure el més lluny possible, a 3 o quatre metres de la seva porta. Anavem tots dos amb les mascaretes posades. No vaig ni tocar el timbre, la vaig trucar per telèfon directamnet.

Què et va dir després de tant de temps?

Vam parlar del mateix del que em parlava abans de la pandèmia, jo moltes vegades anava a casa seva a dormir i m'explicava coses de la seva infància, d'ella criant els seus fills... i vaig intentar treure-li aquests temes per no parlar-li de la pandèmia, es posa molt trista. Parlar d'altres temes la va ajudar força.


T'ha agradat aquest contingut?
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
El clítoris sí. Amb aigua i prou.
Imatge il·lustrativa
Anvesh
Els trajectes llargs poden resultar feixucs pels més petits de la casa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres