Setmana 9 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 9 d'embaràs

9 de setembre de 2020 a les 09:52h
per Criar.cat
Què hi passa al cos?

L’embrió ja mesura uns 30 mil·límetres i pesa de 2 a 3 grams. A partir d’aquesta setmana ja deixa de ser un embrió com a tal i passa a anomenar-se fetus. Es mou amb freqüència però els moviments que fa són encara involuntaris perquè els músculs encara no estan connectats amb el cervell.

Les estructures de la cara (el nas, els ulls, la boca, les orelles…) són cada vegada més definides i els ossos comencen a formar-se i les costelles ja són identificables. Els genitals es comencen a diferenciar i les articulacions de braços i cames són ja distingibles: es poden apreciar els peus, els turmells, els canells i fins i tot els ditets. 

Què es pot notar?

L’augment del volum de sang durant l’embaràs per tal de satisfer les necessitats metabòliques del fetus fa que també arribi més sang a la resta d’òrgans del cos. Això sumat als canvis hormonals fan que es noti una brillantor i major elasticitat de la pell, cabells més lluents i unes ungles més fortes.

Consells de salut

Si no s’ha fet prèviament durant aquesta setmana, és molt recomanable demanar una visita a la llevadora/llevador o ginecòloga/ginecòleg per tal de fer una primera visita i poder rebre els consells pertinents segons cada situació. 

L’embaràs és una situació nova amb molts canvis físics i emocionals però no és una malaltia. Realitzar exercici físic amb regularitat és una de les recomanacions bàsiques en l’embaràs de baix risc per tal de mantenir el cos amb moviment i evitar problemes de circulació. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres