Albert Alemany

El part a casa atès per llevadores és segur, segons un estudi

Es tracta del primer estudi publicat amb dades a Catalunya

per Criar.cat
Albert Alemany
La revista científica "Midwifery" ha publicat en el seu darrer número l'estudi "Planned homebirth in Catalonia". L'estudi conclou que el part planificat a casa en embarassos de baix risc i atès per llevadores mostra un alt grau de seguretat i assenyala que l'atenció de les llevadores en aquesta mena de parts està basada en l'evidència científica.

L'estudi inclou una descripció detallada dels resultats de 750 parts domiciliaris a Catalunya entre 2016 i 2018. El 92,7% del total de dones van tenir parts espontanis sense complicacions, no instrumentalitzats. El 14% de les dones es van acabar traslladant a l'hospital, en gran majoria eren parts molt llargs de mares prímpares. 


Només el 3,3% de parts iniciats a casa van desembocar en parts instrumentalitzats que van necessitar l'´ús d'elements externs per a treure al bebè del canal de part (enfront del 10,2% dels parts hospitalaris. La taxa de cesàries en els parts domiciliaris va ser del 4%, inferior al 27,1% de la registrada en hospitals durant el mateix periode de l'estudi.

Els incidents adversos més freqüents registrats en parts a casa són la distòcia d'espatlles (4,5%) i l'hemorràgia postpart (1,1%), que es van solucionar sense seqüeles. La mortalitat perinatal entre les dones que van planificar el part a casa va ser d'1,3 per 1000 nascuts vius, inferior a la registrada als hospitals (4,91 per 1000 nascuts vius).


Catalunya lidera els parts domiciliaris: és la regió amb més parts domiciliaris de l'Estat segons dades recollides per l'Associació de Llevadores del Part a Casa de Catalunya (ALPACC). A Catalunya hi ha 60 llevadores treballant en parts domiciliaris de manera independent o en equip.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
El clítoris sí. Amb aigua i prou.
Imatge il·lustrativa
Anvesh
Els trajectes llargs poden resultar feixucs pels més petits de la casa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres