Albert Alemany

El part a casa atès per llevadores és segur, segons un estudi

Es tracta del primer estudi publicat amb dades a Catalunya

per Criar.cat
Albert Alemany
La revista científica "Midwifery" ha publicat en el seu darrer número l'estudi "Planned homebirth in Catalonia". L'estudi conclou que el part planificat a casa en embarassos de baix risc i atès per llevadores mostra un alt grau de seguretat i assenyala que l'atenció de les llevadores en aquesta mena de parts està basada en l'evidència científica.

L'estudi inclou una descripció detallada dels resultats de 750 parts domiciliaris a Catalunya entre 2016 i 2018. El 92,7% del total de dones van tenir parts espontanis sense complicacions, no instrumentalitzats. El 14% de les dones es van acabar traslladant a l'hospital, en gran majoria eren parts molt llargs de mares prímpares. 


Només el 3,3% de parts iniciats a casa van desembocar en parts instrumentalitzats que van necessitar l'´ús d'elements externs per a treure al bebè del canal de part (enfront del 10,2% dels parts hospitalaris. La taxa de cesàries en els parts domiciliaris va ser del 4%, inferior al 27,1% de la registrada en hospitals durant el mateix periode de l'estudi.

Els incidents adversos més freqüents registrats en parts a casa són la distòcia d'espatlles (4,5%) i l'hemorràgia postpart (1,1%), que es van solucionar sense seqüeles. La mortalitat perinatal entre les dones que van planificar el part a casa va ser d'1,3 per 1000 nascuts vius, inferior a la registrada als hospitals (4,91 per 1000 nascuts vius).


Catalunya lidera els parts domiciliaris: és la regió amb més parts domiciliaris de l'Estat segons dades recollides per l'Associació de Llevadores del Part a Casa de Catalunya (ALPACC). A Catalunya hi ha 60 llevadores treballant en parts domiciliaris de manera independent o en equip.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
Irene Ramentol
Com hem d'actuar davant dels gelos? I en cas de conflicte?
Imatge il·lustrativa
Sharon McCutche
Les petites pèrdues d'orina és un dels problemes més freqüents després del part
Imatge il·lustrativa
Parlem amb la Júlia Sánchez Andreo sobre els drets sexuals dels infants i joves
Imatge il·lustrativa
Patrick Fore
La nutricionista Gemma Salvador Castell ens explica com educar a no malbaratar aliments
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres