Canvas

Vacunar els infants i adolescents abans del nou curs?

Aquest és el calendari amb què es treballa per vacunar els menors

per Criar.cat
Canvas
Països d'arreu del món han començat a autoritzar la vacuna contra la Covid en infants i adolescents, percentualment menys afectats pel virus però en franjes d'edat elevades igualment transmissors que els adults. Canadà ja vacuna menors de més de 12 anys. I fa tot just pocs dies Estats Units també va donar llum verda al vaccí amb previsió de començar a vacunar-los abans del nou curs. 

A l'Estat també hi ha el debat sobre la taula. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, no descarta que es pugui vacunar el col·lectiu de joves d'entre 12 i 16 anys abans de començar el curs vinent, el mes de setembre.


En tot cas, la ministra ha matisat que prèviament caldrà que l'Agència Europea del Medicament (EMA) autoritzi la vacunació d'aquest grup etari, i que després la proposta sigui aprovada pel Consell Interterritorial de Salut. A principis de maig l'EMA ha començat a avaluar la petició de Pfizer d'incloure aquest grup en les vacunacions.

Pfizer preveu que l'autorització de l'EMA en menors d'entre 12 i 15 anys arribi al mes de juny, a tot estirar. La companyia assegura que l'ús de seva vacuna en adolescents mostra una efectivitat del 100%. La farmacèutica americana apunta que els resultats dels assajos que s'han fet amb 2.260 adolescents entre 12 i 15 anys amb i sense infecció de Covid-19 mostren que l'efectivitat del vaccí és superior a la de la població entre 16 i 25 anys.


Segons l'empresa, els resultats mostren una forta immunitat entre els adolescents un mes després de la segona dosi. Per aquest motiu, Pfizer ha anunciat que demanarà "tan ràpid com sigui possible" a les diferents autoritats reguladores, inclosa l'Agència Europea del Medicament, l'autorització per poder subministrar la vacuna a adolescents.

El líder de la farmacèutica afirma també que a partir del setembre esperen poder estendre la vacunació a tothom: "Ara pot anar molt ràpid", diu. D'aquesta manera, l'empresa vol habilitar les vacunes contra el coronanavirus per a tots els nens a partir dels 6 mesos el setembre que ve. 

No és l'única farmacèutica que treballa amb aquest horitzó. Moderna ja va anunciar que havia iniciat assajos clínics en menors de 12 anys el passat 16 de març, i prèviament, des del mes de desembre, en adolescents entre 12 i 17 anys. També Johnson & Johnson planeja provar la seva vacuna d'una sola dosi en infants i nadons després de fer-ho en nens de més edat.

Fins ara, s'han prioritzat provar els vaccins en franges d'edat de risc i població adulta en general. Però les farmacèutiques estan convençudes que sense la immunització dels menors, la immunitat col·lectiva dificilment es podrà assolir. 

T'ha agradat aquest contingut?
 

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
El clítoris sí. Amb aigua i prou.
Imatge il·lustrativa
Anvesh
Els trajectes llargs poden resultar feixucs pels més petits de la casa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres