Sharon Mc Cutche

Canvis als hospitals: comencen a acceptar acompanyants

Alguns centres hospitalaris ja flexibilitzen els protocols de la Covid que fa un any que limiten el règim de visites

per Criar.cat
Sharon Mc Cutche
Hospitals com el Germans Trias de Badalona han flexibilitzat l'estricte protocol de visites, restringit des de fa més d'un any per la pandèmia. A partir d'aquesta setmana, els/les pacients no Covid poden rebre la visita d'un/a acompanyant cada dia de 13 a 16h.

Aquest canvi de normativa es posa en marxa després d'una prova pilot d'una setmana per garantir que el nou circuït funcionés tenint en compte les mesures de seguretat encara vigents pel virus. 


Tant l'Hospital Germans Trias com altres hospitals públics ja comptaven amb un protocol propi en cas d'embaràs per tal que les gestants poguessin estar acompanyades en les ecografies, controls, proves d'embaràs o als parts. 

Ara, amb els i les professionals sanitàries vacunades, el centre ha decidit flexibilitzar les visites a les persones ingressades per afavorir el contacte, la relació social i afectiva de les persones hospitalitzades amb els seus éssers estimats i disminuir l'estrès que podien patir sense tenir aquestes persones al costat.


"La voluntat de l'Hospital ha estat sempre intentar afavorir el contacte dels pacients amb els seus familiars i per aquest motiu es va impulsar el programa @prop, en el qual es facilitava la possibilitat de fer videotrucades a totes aquelles persones ingressades que no tenien les eines per fer-les de manera autònoma", explica Irene Jiménez, cap de la unitat d'Atenció a la Ciutadania.

De mica en mica la humanitat va recuperant terreny enmig de la pandèmia. "La posada en marxa d'aquestes mesures és un pas ferm cap a la voluntat de tornar a acostar l'hospital a la ciutadania", explica la cap de la Unitat d'Atenció a la Ciutadania de l'Hospital Germans Trias.

Són diversos els casos, que han succeït en altres hospitals, dels quals ens n'hem fet ressò a Criar.cat, que posen en evidència la necessitat que aquests protocols vagin a favor de les persones. Aquest protocol pioner de l'Hospital Germans Trias pot servir d'exemple per molts altres.

T'ha agradat aquest contingut?


 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Esther Sánchez
Parlem de nens i nenes selectius amb el menjar amb la dietista maternoinfantil Esther Sánchez
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
Irene Ramentol
Com hem d'actuar davant dels gelos? I en cas de conflicte?
Imatge il·lustrativa
Sharon McCutche
Les petites pèrdues d'orina és un dels problemes més freqüents després del part
Imatge il·lustrativa
Parlem amb la Júlia Sánchez Andreo sobre els drets sexuals dels infants i joves
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres