Setmana 20 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 20 d'embaràs

9 de setembre de 2020 a les 09:56h
per Criar.cat
El fetus ja pesa uns 250 grams i mesura entre 15 i 16 centímetres. Els principals òrgans del futur nadó, cor, ronyons, fetge, intestí... ja estan desenvolupats amb una forma quasi final i per això a partir d’aquesta setmana es pot dur a terme una ecografia morfològica per detectar possibles anomalies.

Els primordis o ciments de les dents que li sortiran al nadó ja són a sota les genives. La mandíbula cada vegada és més forta i s’anirà enfortint encara més amb la pràctica de l’instint de succió.
Què es pot notar?

A partir d’aquesta setmana ja es pot notar el moviment fetal, encara que sigui de forma molt lleu. El centre de gravetat es va desplaçant i és possible tenir molèsties a l’esquena. L’úter es va fent cada vegada més gran i els músculs de l’abdomen poden produir lleugeres fiblades. 

S’accelera el ritme cardíac i poden aparèixer fogots, palpitacions o marejos. També es pot notar cansament i excés de son.

Consells de salut

Durant aquesta setmana o les properes se sol realitzar l’ecografia morfològica del segon trimestre que serveix per valorar l’estructura i la biometria fetal i poder valorar si el seu desenvolupament és el correcte.Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
fotograma de Sirocco i el Regne dels Vents
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Coneix les etapes maduratives de l'infant des del naixement fins a l'adolescència
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat