Vidolta Klein

Cal anar més en compte amb el sol quan ve de cop el bon temps?

Parlem amb una dermatòloga per saber quines precaucions hem de tenir després de l'hivern

Vidolta Klein
Després de l'hivern, quan la calor i el sol ve de cop és possible que ens preguntem si cal vigilar més amb el sol. Hem entrevistat a la dermatòloga pediàtrica Susana Baltà, de la Clínica Dermik, per saber si hem de tenir precaucions especials a l'hora d'exposar els nostres fills i filles al sol. 

"El problema és quan l'exposició solar no es va fent de forma gradual i, de sobte, passem de no tenir cap contacte amb el sol a tenir una exposició solar d'estiu", explica Baltà. "La pell no ha tingut temps de preparar-se, no ha sintetitzat melanina que és el que ens protegeix. Ha de fer la feina molt més de pressa i hi ha molt més risc de cremades", afegeix. 


Tenir una primavera amb estones de sol ens permet anar preparant la pell per la creixent exposició que en fem a l'estiu. El problema ve quan la calor i el sol venen de cop i volta i quan no estem prou preparades i no tenim la crema de sol prou a mà.

Amb tot, però, la dermatòloga alerta que hi ha algunes zones del cos que sí que hem de tenir més cura que d'altres, especialment les parts que durant temps hem dut tapades. 


Per què és important protegir les nostres criatures del sol? Susana Baltà recorda que la pell té memòria i que un dels factors que predisposa a tenir càncer de pell en edat adulta són les cremades repetides en la infància. "Evidentment a tots ens pot passar un dia, però hem de ser conscients que les conseqüències no les veuràs avui", explica.

"És important inculcar uns bons hàbits perquè quan siguin ells els responsables de fer-ho, a la preadolescència per exemple, ho tinguin integrat", assegura la dermatòloga que recorda que els cànons estètics no ajuden. "A alguns de nosaltres, de petits ens havien dit: 'posa't una estona al sol que estaràs més guapo/a'. Però el cert és que hem de tenir el xip que el sol hi hem de conviure, però que sempre ens hem de protegir. Sense obsessió, però ens hem de protegir". 

T'ha agradat aquest contingut?
 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Karolina Grabowska
per Mar Domènech
Per tenir bona salut, cal tenir un estil de vida actiu i menjar fruita i verdura a cada àpat. Els nostres fills i filles en prenen prou en el seu dia a dia?
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Per què els protocols dels hospitals encara avui no permeten que una criatura pugui estar tranquil·la sentint-se acompanyada per la seva mare o pare?
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres
17 AFA d'Escoles Bressol Municipal de Barcelona es queixen de la introducció d'ultraprocessats i edulcorants al menú
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol i Judit Pla
Un qüestionari elaborat per la consultora de maternitat i criança Judit Pla
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres