Caroline Hernandez

Per què cal anar en compte amb l'exposició al sol de primavera?

Parlem amb una dermatòloga per saber quines precaucions hem de tenir després de l'hivern

25 d'abril de 2024 a les 07:00h
Caroline Hernandez
Després de l'hivern, quan la calor i el sol ve de cop és possible que ens preguntem si cal vigilar més amb el sol. Hem entrevistat a la dermatòloga pediàtrica Susana Baltà, de la Clínica Dermik, per saber si hem de tenir precaucions especials a l'hora d'exposar els nostres fills i filles al sol. 

"El problema és quan l'exposició solar no es va fent de forma gradual i, de sobte, passem de no tenir cap contacte amb el sol a tenir una exposició solar d'estiu", explica Baltà. "La pell no ha tingut temps de preparar-se, no ha sintetitzat melanina que és el que ens protegeix. Ha de fer la feina molt més de pressa i hi ha molt més risc de cremades", afegeix. 


Tenir una primavera amb estones de sol ens permet anar preparant la pell per la creixent exposició que en fem a l'estiu. El problema ve quan la calor i el sol venen de cop i volta i quan no estem prou preparades i no tenim la crema de sol prou a mà.

Amb tot, però, la dermatòloga alerta que hi ha algunes zones del cos que sí que hem de tenir més cura que d'altres, especialment les parts que durant temps hem dut tapades. 


Per què és important protegir les nostres criatures del sol? Susana Baltà recorda que la pell té memòria i que un dels factors que predisposa a tenir càncer de pell en edat adulta són les cremades repetides en la infància. "Evidentment a tots ens pot passar un dia, però hem de ser conscients que les conseqüències no les veuràs avui", explica.

"És important inculcar uns bons hàbits perquè quan siguin ells els responsables de fer-ho, a la preadolescència per exemple, ho tinguin integrat", assegura la dermatòloga que recorda que els cànons estètics no ajuden. "A alguns de nosaltres, de petits ens havien dit: 'posa't una estona al sol que estaràs més guapo/a'. Però el cert és que hem de tenir el xip que el sol hi hem de conviure, però que sempre ens hem de protegir. Sense obsessió, però ens hem de protegir". 


T'ha agradat aquest contingut?
 
Irene Ramentol
Responsable editorial i de projecte a Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Àlex Gómez Ribera
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat