Setmana 31 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 31 d'embaràs

per Criar.cat
El fetus ja mesura 40 centímetres i pesa aproximadament 1.700 grams. L’aparell respiratori se segueix formant tot i que ja està gairebé a punt d’acabar la seva maduració. Imita els moviments respiratoris movent el diafragma i és possible que tingui singlot. 

Els seus ossos ja estan completament formats tot i que són molt tous. Ara ja pot obrir les parpelles i la seva pell s’observa més rosada gràcies a l’acumulació de greix subcutani. El ronyó ja és capaç de realitzar el filtratge de la sang i d’eliminar-ne el resultat a través de l’orina, que acaba formant part del líquid amniòtic. 
Què es pot notar?

L’augment de pes durant aquesta setmana ja serà força notori. Al final de l’embaràs es recomana no superar el 15% del pes inicial, tot i que depenent del tipus de constitució això pot canviar. 

Les contraccions de Braxton Hicks poden ser cada vegada més freqüents en caminar o bé fer petits esforços i també al vespre, tot i això, no han de ser ni regulars ni poc espaiades en el temps. En el cas que siguin regulars i doloroses cal consultar a un/a professional sanitari/a. 

A partir d’aquesta setmana se sol iniciar el canvi de postura del fetus cap per avall i hi ha persones que poden notar aquest canvi així com un augment de pressió a la zona pèlvica. 

Consells de salut

Els exercicis de relaxació, respiració o preparació de sòl pèlvic són especialment indicats a mesura que s’aproxima la data prevista de part. A partir de les setmanes vinents ja es pot començar a realitzar un massatge a la zona perineal per tal de flexibilitzar la musculatura pèlvica. Fent clic aquí pots aprendre a fer-loSetmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres