Pan Xiaozhen

Telèfon mòbil: a partir de quina edat?

Hi ha una edat indicada? Cal posar límits? Com es pot prevenir una addicció?

5 d'octubre de 2021 a les 07:39h
Pan Xiaozhen
"Vull un telèfon mòbil". Són moltes les famílies que en començar el curs escolar han d'afrontar aquest dilema. Què cal fer en aquests casos? Hi ha una edat adequada? En què ens hem de basar per prendre una decisió?

N'hem parlat amb Diego Redolar, investigador especialitzat en tecnologies digitals, psicobiologia i neurociència, de la UOC i de Brain360. Aquestes són algunes de les conclusions:


No hi ha una edat adequada: Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, el 25% dels infants el comencen a tenir als 10 anys, un 45,2% als 11 anys, i als 12 un 75%. Als 14 anys 9 de cada 10 joves tenen telèfon mòbil.

Observar l'entorn: Segons Diego Redolar és important observar l'entorn. A la preadolescència, la integració entre els iguals i la comunicació entre ells i elles és important, i en aquest sentit recomana no ser el primer en tenir-ne ni tampoc l'últim per no limitar les seves relacions. 


Conèixer els riscos: És fonamental conèixer les eines que fa servir el teu fill/a, entendre com funciona la xarxa i saber els riscos per prevenir els perills. 


Educar en el bon ús de les noves tecnologies: Establir pactes i que aquests es respectin, determinar horaris i moments en els quals fer-ne ús ajudarà a prevenir possibles addiccions a les pantalles. 

Establir una relació basada en la confiança i la comunicació, parlar dels reptes i perills que comporten les xarxes i tenir telèfon en general. Tenir un diàleg fluid i escoltar les seves necessitats i inquietuds posant límits des del respecte. És la clau de l'equilibri. 

Si bé és veritat que hi ha expertes que asseguren que abans dels setze anys el cervell no és prou madur per utilitzar un smartphone, Diego Redolar assegura que en la societat actual és gairebé impossible limitar l'ús del telèfon a menors de setze anys.
Arxivat a:
PantallesGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres