Joshua Lanzarini

Consells per estalviar aigua en família

Què pots fer per involucrar les teves criatures en l'estalvi d'aigua

6 de gener de 2024 a les 12:00h
Joshua Lanzarini
Les petites accions i els actes quotidians poden contribuir a cuidar i mantenir viu el nostre planeta, sobretot en època de sequera. No hem d'oblidar que els nostres fills i filles ens prenen com a model, es fixen més en allò que fem que en allò que diem. 

Avui us compartim 10 consells que podem fer a casa en família per tal d’estalviar aigua i fer-ne un bon ús, involucrant als més petits i petites de la casa:


1. Aprofita l'aigua de la dutxa per regar les plantes: no tiris l’aigua que raja abans que ens surti calenta! Et recomanem entrar sempre a la dutxa amb una galleda.

2. Tanca l'aixeta mentre et raspallis les dents: a vegades no ens n’adonem i mantenim aixetes obertes sense motiu. També pots fer servir un got per controlar-ne millor la quantitat.


3. Rentadores plenes: és un acte que els podem ensenyar de ben petits: la rentadora, plena! Així estalviarem unes quantes rentades.

4. Rentar els plats: posar els plats ensabonats en una palangana ens pot fer reduir notablement el consum d’aigua, i només engegar l’aixeta per treure’ls el sabó. Una petita ensenyança que podem fer en família des de ben petits/es, amb una torre d’aprenentatge.


5. Rentaplats: de totes maneres, si teniu l’opció de tenir rentaplats, recordeu que aquest estalvia més aigua que rentar els plats a mà!

6. A l’hort, rec automatitzat: un rec amb goteig ens permetrà mantenir les plantes amb aigua constant sense malbaratar-la.

7. Regar les plantes a la nit: evita que l’aigua s’evapori amb la calor, i que es facin malbé les fulles amb el sol. Un bon acte en família per introduir a la rutina!

8. Dutxa i no banyera: una banyera pot suposar 300L d’aigua, millor fer una dutxa, però això sí, que sigui curta i calculem bé el temps! 5 minuts sota l’aigua poden ser suficient.

9. Cisterna de doble descàrrega: ensenya’ls de ben petits/es a escollir quin botó de la cisterna s’ha de prémer. No cal gastar molta aigua cada vegada!

10. Explica'ls i parleu de l¡aigua a casa: entendre el perquè dels nostres actes farà que tota la família prengui la responsabilitat de fer millor aquests actes, per això és molt important parlar-ne a casa i que tothom s’hi senti partícip. Podrem acompanyar les explicacions d’un conte, d’un documental o simplement en podem parlar en família, comentant les notícies, posant casos d’actualitat, segons l’edat de l’infant.

Són uns consells de The.organicmama. Segueix-les a les xarxes
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars, de la mà de Benvinguts a Pagès
Imatge il·lustrativa
Ajuntament Deltebre
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat