Joshua Lanzarini

Consells per estalviar aigua en família

Què pots fer per involucrar les teves criatures en l'estalvi d'aigua

Joshua Lanzarini
Les petites accions i els actes quotidians poden contribuir a cuidar i mantenir viu el nostre planeta, sobretot en època de sequera. No hem d'oblidar que els nostres fills i filles ens prenen com a model, es fixen més en allò que fem que en allò que diem. 

Avui us compartim 10 consells que podem fer a casa en família per tal d’estalviar aigua i fer-ne un bon ús, involucrant als més petits i petites de la casa:


1. Aprofita l'aigua de la dutxa per regar les plantes: no tiris l’aigua que raja abans que ens surti calenta! Et recomanem entrar sempre a la dutxa amb una galleda.

2. Tanca l'aixeta mentre et raspallis les dents: a vegades no ens n’adonem i mantenim aixetes obertes sense motiu. També pots fer servir un got per controlar-ne millor la quantitat.


3. Rentadores plenes: és un acte que els podem ensenyar de ben petits: la rentadora, plena! Així estalviarem unes quantes rentades.

4. Rentar els plats: posar els plats ensabonats en una palangana ens pot fer reduir notablement el consum d’aigua, i només engegar l’aixeta per treure’ls el sabó. Una petita ensenyança que podem fer en família des de ben petits/es, amb una torre d’aprenentatge.

5. Rentaplats: de totes maneres, si teniu l’opció de tenir rentaplats, recordeu que aquest estalvia més aigua que rentar els plats a mà!

6. A l’hort, rec automatitzat: un rec amb goteig ens permetrà mantenir les plantes amb aigua constant sense malbaratar-la.

7. Regar les plantes a la nit: evita que l’aigua s’evapori amb la calor, i que es facin malbé les fulles amb el sol. Un bon acte en família per introduir a la rutina!

8. Dutxa i no banyera: una banyera pot suposar 300L d’aigua, millor fer una dutxa, però això sí, que sigui curta i calculem bé el temps! 5 minuts sota l’aigua poden ser suficient.

9. Cisterna de doble descàrrega: ensenya’ls de ben petits/es a escollir quin botó de la cisterna s’ha de prémer. No cal gastar molta aigua cada vegada!

10. Explica'ls i parleu de l¡aigua a casa: entendre el perquè dels nostres actes farà que tota la família prengui la responsabilitat de fer millor aquests actes, per això és molt important parlar-ne a casa i que tothom s’hi senti partícip. Podrem acompanyar les explicacions d’un conte, d’un documental o simplement en podem parlar en família, comentant les notícies, posant casos d’actualitat, segons l’edat de l’infant.

Són uns consells de The.organicmama. Segueix-les a les xarxes
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
iStock
Són fruit de l'acord entre la Generalitat i els sindicats
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Símptomes i senyals d'alerta que has de tenir present
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres