Joshua Lanzarini

Consells per estalviar aigua en família

Què pots fer per involucrar les teves criatures en l'estalvi d'aigua

28 de febrer de 2023 a les 12:00h
Joshua Lanzarini
Les petites accions i els actes quotidians poden contribuir a cuidar i mantenir viu el nostre planeta, sobretot en època de sequera. No hem d'oblidar que els nostres fills i filles ens prenen com a model, es fixen més en allò que fem que en allò que diem. 

Avui us compartim 10 consells que podem fer a casa en família per tal d’estalviar aigua i fer-ne un bon ús, involucrant als més petits i petites de la casa:


1. Aprofita l'aigua de la dutxa per regar les plantes: no tiris l’aigua que raja abans que ens surti calenta! Et recomanem entrar sempre a la dutxa amb una galleda.

2. Tanca l'aixeta mentre et raspallis les dents: a vegades no ens n’adonem i mantenim aixetes obertes sense motiu. També pots fer servir un got per controlar-ne millor la quantitat.


3. Rentadores plenes: és un acte que els podem ensenyar de ben petits: la rentadora, plena! Així estalviarem unes quantes rentades.

4. Rentar els plats: posar els plats ensabonats en una palangana ens pot fer reduir notablement el consum d’aigua, i només engegar l’aixeta per treure’ls el sabó. Una petita ensenyança que podem fer en família des de ben petits/es, amb una torre d’aprenentatge.

5. Rentaplats: de totes maneres, si teniu l’opció de tenir rentaplats, recordeu que aquest estalvia més aigua que rentar els plats a mà!

6. A l’hort, rec automatitzat: un rec amb goteig ens permetrà mantenir les plantes amb aigua constant sense malbaratar-la.

7. Regar les plantes a la nit: evita que l’aigua s’evapori amb la calor, i que es facin malbé les fulles amb el sol. Un bon acte en família per introduir a la rutina!

8. Dutxa i no banyera: una banyera pot suposar 300L d’aigua, millor fer una dutxa, però això sí, que sigui curta i calculem bé el temps! 5 minuts sota l’aigua poden ser suficient.

9. Cisterna de doble descàrrega: ensenya’ls de ben petits/es a escollir quin botó de la cisterna s’ha de prémer. No cal gastar molta aigua cada vegada!

10. Explica'ls i parleu de l¡aigua a casa: entendre el perquè dels nostres actes farà que tota la família prengui la responsabilitat de fer millor aquests actes, per això és molt important parlar-ne a casa i que tothom s’hi senti partícip. Podrem acompanyar les explicacions d’un conte, d’un documental o simplement en podem parlar en família, comentant les notícies, posant casos d’actualitat, segons l’edat de l’infant.

Són uns consells de The.organicmama. Segueix-les a les xarxes
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres