Paula Jaume

10 contes infantils en català per aquest setembre

Us presentem algunes de les novetats més destacades coincidint amb l'inici de curs i la celebració de la Setmana del Llibre en Català

Paula Jaume
El mes de setembre arriba carregat de novetats editorials, coincidint amb l'inici del curs escolar i la celebració de la Setmana del Llibre en Català. A Criar.cat us hem preparat una selecció de 10 títols per a infants de 3 a 10 anys. Àlbums il·lustrats, contes per anar a dormir, humor, emocions... històries per ajudar a les nostres criatures a entendre millor el món que els envolta i també a sí mateixos.

  1. "L'embolic"
  2. "La vida secreta de les formigues"
  3. "A vegades em sento petita"
  4. "Els Garcia i el mur"
  5. "L'os, el piano, el gos i el violí"
  6. "Hi havia una vegada un cos"
  7. "T'estimo"
  8. "El nen que no hi era tot"
  9. "Bel i Biel. Què dimonis és això?!"
  10. "Sigues tu mateix"

 

1. "L'embolic" de Lídia Alcázar i Noemí Fernández, a partir de 3 anys


A l'Anna li passen moltíssimes coses pel cap cada dia, com a tothom. Cadascú organitza els seus pensaments d'una manera diferent: alguns de forma endreçada, d'altres més caòtica... Però ahir no va ser un bon dia per l'Anna; li van passar moltes coses i ha passat mala nit. Ara té els pensaments fets un embolic i haurà de trobar la seva pròpia manera d'endreçar-los. 

 

2. "La vida secreta de les formigues" de LaliBeGood, a partir de 3 anys


Un llibre basat en una de les cançons més conegudes de LaliBeGood i que ens parla del respecte per la vida de tots els éssers. Al pati de l'escola la Lali impedirà que uns nens aixafin el niu de formigues i els mostrarà la importància de la vida d'aquests petits insectes, perquè tots venim de les estrelles. 
 

3. "A vegades em sento petita" de Vanesa Martínez i Viv Campbell, a partir de 3 anys

La protagonista d'aquest conte no té nom, i de vegades se sent molt petita. Però no és per la seva edat, sinó perquè de vegades els fets i les emocions la sobrepassen i no sap com gestionar-ho. Però si mirant a les persones del seu voltant, s'adonarà que pot esdevenir gegant, que els petits gestos són importants, i que pot marcar la diferència. 


4. "Els Garcia i el mur", de Jaume Copons i Òscar Julve, a partir de 3 anys


La Dana i el LLuc es diuen igual de cognom, Garcia, però no són pas parents, només veïns. D'entrada no eren amics, pensaven que l'única cosa que tenien en comú era el cognom. En Lluc fins i tot construirà un mur de caixes per no veure la Dana. I és que l'amistat és una cosa que no es pot imposar, ha de nèixer pe sí sola. Però quan apareix, quina troballa!


5. "L'os, el piano, el gos i el violí" de David Litchfield, a partir de 5 anys


I vet aquí una altra bonica història sobre l'amistat, que continua la que l'autor va iniciar amb "L'os i el piano". En aquesta ocasió dos grans amics, com són el gos i el seu amo, que comparteixen a més el seu gran amor per la música, demostraran que l'amistat perdura, encara que es passin èpoques tristes i distanciades. 


6. "Hi havia una vegada un cos" de Jofre Llombart


Aquest és un conte per explicar als més petits quan no volen anar a dormir perquè diuen que "no estan cansats". És el conte que els explicava el periodista, Jofre Llombart als seus fills, i que ara ha convertit en llibre. I és que cal anar a dormir perquè, encara que ens sembli que no estem cansats, les nostres cames, els nostres braços, els nostres peus... sí que ho estan, perquè hem de recordar totes les coses que han fet durant tot el dia. 


7. "T'estimo" de Hélène Delforge


Hi ha tantes maneres de dir "t'estimo" com gent que estima. L'amor es viu, se sent i es diu. L'amor comença i, de vegades s'acaba i d'altres no. L'autora, junt amb l'il·lustrador Quentin Gréban, tornen després del seu èxit amb "Mare", amb aquesta llibre carregat de sensibilitat i tendresa. 


8. "El nen que no hi era tot" de M. Carmen Aznar, a partir de 6 anys


En Toni és un nen curiós que té una manera molt particular de fer les coses. Camina de forma estranya, pinta elefants de colors, dorm amb postures impossibles... per això la seva germana, que és tot el contrari que ell, sempre li diu que no hi és tot. Un dia, en Toni trobarà un caragol darrere el sofà, i pensarà que li ha caigut a ell. Quan intenti posar-se'l s'adonarà que no és ell a qui ha perdut un caragol!


9. "Bel i Biel. Què dimonis és això?", d'Òscar Dalmau, a partir de 7 anys


L'humorista i presentador, Òscar Dalmau, publica el seu primer llibre infantil, posant-se a la pell d'una nena de 6 anys que li explica com funciona el món al seu germà acabat de néixer. Una mirada en clau d'humor al món que envolta els més petits i que, vist amb els seus ulls, pot semblar d'allò més absurd.


10. "Sigues tu mateix" de Jessica Sanders, a partir de 9 anys


I acabem amb llibre que ajudarà els nens a reflexionar i sentir-se lliures per fer i ser allò que vulguin, més enllà dels estereotips de gènere i els prejudicis. Un llibre que encoratja els nens a acceptar-se tal com són, a alliberar-se de les imposicions de la societat i a trobar qui volen ser, lliures de convencionalismes. ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres