Amb la
tornada a l'escola, ens assalten també preguntes per organitzar la logística a casa: Què faig per sopar? Que preparo d'esmorzar? I és que l'inici d'un nou curs no només implica preparar motxilles, llibres (o no), roba, calçat,... També suposa reprendre la rutina, els horaris i els àpats fora i dins de casa...
Què li dono per esmorzar?
A casa pot fer un petit esmorzar, si té gana, us deixaré uns quants exemples d'esmorzars saludables que ho poden fer tant a casa com a l'escola:

Barretes de plàtan, nous i civada

Fruita de temporada

Iogurt natural amb trossets de fruits secs (menors de 4-5 anys ratllats o en crema)

Poma al forn amb canyella

Granola casolana amb trossos de xocolata negra (+ 2 anys)

Gofres, creps o magdalenes casolanes, sense sucres ni farina refinada.

Bric de llet sencera

Sandwich vegetals: pebrots escalivats, hummus, olivada, patés vegetals, tomàquet i alvocat, són alguns exemples.

Galetes de plàtan i coco amb pepites de xocolata negra (+24 mesos)
Què li dono com a snack de mig matí o berenar?

Fruita, com a primera opció sempre, després podem fer snack més complerts com els del llistat que teniu a dalt.
I per sopar? Com ho faig per quadrar amb el dinar de l'escoleta o el cole?
Us deixo una eina meravellosa: el
planificador de menús. És molt senzill d'utilitzar, al dinar posem el dinar que faran a l'escoleta o al cole, i anem ratllant la secció de la dreta que posa "setmanalment" i així sabrem que podem posar als sopar: peix, ou, llegums, etc.
He fet un exemple de menú d'escola bressol, els sopars són idees que podem fer a casa, compensant el dinar a l'escola. A vegades veig menús que no porten vegetals tots els dies o no mengen fruita al dinar, com és el cas d'aquest menú, així que per sopar compensarem el que no s'ha menjat al migdia.
Exemples de sopars:
- Si per dinar fa: peix, carn, ou. Per sopar podria menjar: llegums, formatge, etc.
- Si, en canvi, per dinar fa: llegums o proteïna vegetal. Per sopar podríem posar peix, carn, ou.
Quina quantitat de peix, carn, verdures... necessita menjar setmanalment?
Fruites, verdures i hortalisses: 5 racions/dia

Hidrats de carboni (pasta, cereals, tubercles, patata..): 3 racions al dia.
Fruits secs i/o llavors: 2 racions al dia.

Greixos saludables (OOVE, alvocat...): 2 racions al dia.

Làctics: de 0 a 2 racions al dia (formatge, iogurt...)
Carn blanca, aus i conill: 2-3 /setmana.

Carn vermella ( mamífers): màx. 1/ setmana

Peix blanc: 2-3 / setmana.

Peix blau: 2-3 / setmana.

Marisc: 1 / setmana en substitució de peix blanc.

Ous: 4/ setmana

Llegums: mínim 4 /setmana.