Ben White

Claus per millorar l'ambient familiar a casa

Si sents que el teu fill o filla no et fa ni cas, aquest article t'interessa

Ben White
Qui ha dit que criar sigui fàcil? Si sents que la canalla no et fa ni cas, et comparteixo 6 recursos per millorar-ho. T'ajudaran a connectar amb els teus fills i a millorar l'ambient familiar a casa:
 
Canvia l'autoritat per connexió i confiança. Si entrem en lluites de poder, aprendran que el més important és guanyar i cada vegada ens ho poden posar més difícil.

Acostem-nos i assegurem-nos que ens estan escoltant abans de repetir les coses 100 vegades i acabar cridant, si la canalla s'acostuma a sentir les ordres 100 vegades, esperaran a la 99 per començar-ho a fer.

Busca moments per treballar la connexió amb ells, temps on ells siguin el centre i se sentin vistos escoltats i validats, llavors explica les teves necessitats sense retrets i allà, podeu crear plegats plans on estiguin clares les tasques que ha de fer cada membre, quan són més petits, pot ser un calendari visual d'hàbits.
 
Dona opcions dins dels límits establerts, si senten que poden escollir, sentiran que se'ls té en compte i, d'aquesta manera, es mostraran més receptius i col·laboradors.

 
Escolta'ls, sovint donem moltes ordres i escoltem poc a la canalla, sense adonar-nos, la majoria dels cops que ens hi dirigim, és per donar ordres o al final la comunicació acaba sent unidireccional. Quan es neguin a fer alguna cosa, preguntem i observem què pot estar passant.
 
Empatitza, aquesta és la clau més bàsica per no caure en la ràbia i frustració. De vegades no som conscients que demanem coses per les quals no estan ni preparats ni receptius i, a més a més les volem ja sense tenir en compte l'activitat que estan fent en aquell moment o el seu moment maduratiu.
 
Capacita'ls si els fem sentir necessaris i capaços els animarem a col·laborar i, a més a més, millorarem la seva autoestima. De vegades no fan les coses perquè no saben ni per on començar, tot requereix un aprenentatge i molta confiança.
 
Cuida el llenguatge, en el cas de donar una ordre és important fer-ho sempre focalitzant-nos en el que volem que facin i no pas en el que volem de deixin de fer. També ens podem anticipar, explicant el que esperem que facin, per exemple, en arribar a casa i sobretot, dir poques paraules, clares i amb molt efecte.
 
Que mai ens falti la paciència i el bon humor, del que es tracta és de voler  fer-ho cada dia millor.


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres