Amb la
castanyada arriba una de les postres més apreciades per la canalla: els
panellets. No només els encanta menjar-los, sinó també cuinar-los. És per això que hem volgut demanar-li a la reconeguda cuinera
Ada Perallada que ens prepari una
recepta saludable per fer panellets amb el vostre fill/a.
Els panellets que ens ha proposat
no porten sucre afegit, i aprofiten el sucre natural present en ingredients com el dàtil, el plàtan, la poma o, fins i tot, el moniato per donar el toc dolç que té aquest tradicional i apreciat postre i que els encanta a les criatures. Comencem?
Què necessito?
500g de ametlla en pols
250g de dàtils
1 moniato mitjà
1 poma
1 plàtan madur
1 ou
3 rovells
Pinyons
Quins passos he de seguir?
Abans de començar a fer la recepta hem de coure el moniato i la poma al forn fins que siguin ben tous. Un cop cuits els deixem refredar.
Mentrestant posem els pinyons en aigua, per tal que s’humitegin i no se’ns cremin posteriorment al forn.
Pelem el moniato i la poma amb l’ajuda d’una cullera i ho posem a un robot de cuina. També podem fer servir un túrmix o un morter.
Afegim els dàtils, el plàtan madur pelat, l’ou, dos rovells i l’ametlla en pols. Triturem fins a tenir una massa homogènia.
Colem els pinyons i els barregem amb un rovell d’ou. Els estirem en una safata, i hi arrebossem les boles per tal que s’hi enganxin els pinyons.
Un cop tinguem els panellets fets els posem al forn durant 10 minuts a 180º. No cal pintar-los perquè ja tenen l’ou barrejat.