La lluita d'una família per fer els parcs infantils més accessibles i inclusius

per Criar.cat
La Noemí Font és mare de dos criatures de 7 i 5 anys. La petita va néixer amb una malformació a la columna vertebral i té la mobilitat reduïda. Reconeix que anar als parcs infantils amb ella (fins i tot els que diuen estar adaptats), és una autèntica odisea.

"No li puc dir que ella no pot pujar. Així que opto per pujar amb ella quan en realitat pot ser perillós. Podem relliscar les dues i caure al terra", ens explica. També ens assegura que hi ha parcs que diuen estar adaptats i realment no ho estan:


"Alguns dels que consten com adaptats realment només hi ha un gronxador que ho està. De vegades ni això. Hi ha gronxadors que se suposa que són accessibles i per la meva filla no ho són gens ja que queden completament enfonsats", ens diu.

Després de veure com al costat de casa seva es remodelava un parc per fer-lo inclusiu i el resultat no va ser com el que ells esperaven, la família va decidir començar a lluitar i contactar amb l'Ajuntament de Barcelona, ciutat on viuen, per tal de reclamar parcs infantils més accessibles i inclusius. 


Després d'aquesta reunió amb Janet Sanz, la regidora d'urbanisme, mobilitat i ecologia es va comprometre a fer un seguit de reunions amb els organismes competents amb l'objectiu d'implantar una normativa obligatòria sobre com han de ser els parcs nous que es construeixin a fi de crear parcs realment accessibles i inclusius, i a banda deixar per escrit quins de ser els elements bàsics que s'han d'anar incorporant a altres parcs.

Fins i tot els parcs que diuen estar adaptats realment no ho estan

Si bé és veritat que cada vegada són més els parcs i activitats que inclouen aquestes mesures les famílies de nens i nenes amb aquests tipus de problema asseguren que són totalment insuficients i per això reclamen mesures.

"No us podeu imaginar que contenta està la meva filla quan es pot gronxar a l'únic tipus de gronxador on se sent segura. De moment n'hi ha molt pocs, i creiem que són un recurs imprescindible per tal que infants amb algun tipus de handicap motriu puguin jugar al parc i gaudir de l'emoció de gronxar-se fort", assegura la Noemí. 

La lluita d'aquesta família no acaba aquí. Pels volts de Nadal tenen previst el llançament d'un conte infantil amb una nena de protagonista, que com la seva filla va amb cadira de rodes, uns protagonistes difícils de trobar encara ara a la ficció.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Daria Shevtsova
Alba Carreres
Una activitat per abans d'anar a dormir que genera vincles i ajuda a pensar
Imatge il·lustrativa
Paola Roig
Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres