Gemma Aleman

El curs vinent baixaran les ràtios a I3

El 99% dels grups de l'escola pública i el 73% de la concertada reduiran per sota dels 25 alumnes actuals

24 de febrer de 2022 a les 13:30h
Gemma Aleman
El curs vinent tindrà menys alumnes per aula a Infantil 3 (I3). El Departament d'Educació ha anunciat que el 99% dels centre públics i el 73% dels grups concertats aplicaran la reducció per sota dels 25 alumnes actuals. I en un 86% dels grups d'I3 de l'escola pública i en un 37% dels grups de la concertada, la ràtio serà de 20 o inferior.

Una mesura que s'anirà estenent progressivament a la resta de cursos amb l'objectiu de tenir delimitades totes les ràtios a un màxim de 20 alumnes en els propers nou anys. 


La reducció d'alumnes per aules a I3 serà generalitzada, amb un especial descens en les zones menys poblades. Malgrat la caiguda d'alumnat, s'ofertaran 3.113 grups a I3. Això vol dir que creixerà l'oferta, sobretot a l'escola pública, com a conseqüència de la reducció de ràtios. També implicarà un augment de la contractació de personal docent

L'objectiu d'aquesta mesura és millorar l'atenció docent i la qualitat educativa, prioritzant les edats primerenques que és on la reducció de ràtios té major incidència. 


Per altra banda, els centres públics rebran 384,66 euros per alumne vulnerable per primer cop el curs vinent a P3 i 1r d'ESO per lluitar contra la segregació escolar. Les escoles públiques no rebien cap aportació en aquest concepte fins ara i les concertades tenien 600 euros per alumne a partir del tercer vulnerable. En el cas de les segones, la quantia puja a 988,1 euros. Aquestes aportacions han de cobrir totes les necessitats més enllà de l'escolarització, com poden ser les colònies o activitats addicionals.

Educació calcula que necessitarà uns 10 milions d'euros el curs vinent per poder cobrir aquestes despeses. La previsió s'ha fet en base als alumnes que actualment estan detectats com a necessitats educatives especials, tot i que es preveu que s'incrementi aquesta detecció. També per primera vegada es mantindrà la reserva de places d'alumnat amb necessitats educatives específiques (NEE) fins a l'inici del curs escolar, i no fins al dia anterior a la publicació de les llistes d'admesos, com es feia fins ara.

Irene Ramentol
Responsable editorial i de projecte a Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Àlex Gómez Ribera
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars, de la mà de Benvinguts a Pagès
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat