BRANDED CONTENT

Ampolles sensorials, cadenes de metall i mòbils per bressol: per què no són recomanables?

Ens ho expliquen Carmen Granados i Clàudia Díaz, especialistes en joc de Jugar i Jugar

per Criar.cat
Les ampolles sensorials, les cadenes metàliques per les paneres del tresor i els mòbils o altres elements que es lliguen al bressol, les hamaques o els carretons infantils són alguns dels jocs més oferts a partir dels 6 mesos. 

Tot i això, no tothom està d'acord amb que aquests elements puguin representar més beneficis que riscos. Carmen Granados i Clàudia Díaz, especialistes en joc de Jugar i Jugar ens expliquen per què:

Què passa amb les ampolles sensorials? A Jugar i Jugar no en tenen perquè consideren que només els aporta una informació visual i que és interessant que els infants de qualsevol etapa puguin tocar també allò que veuen. Quan toquen una ampolla sensorial volen agafar el que hi ha a dins, i els estàs ensenyant que no poden manipular allò que veuen. Per tant, doncs, estem aportant menor informació que no pas si els oferim el material en safates perquè el puguin tocar i manipular. 


I les cadenes Pickler? La majoria de cadenes no són d'acer inoxidable. Això pot fer que es rovellin sense que ho detectem. També pot ser que tinguin puntes o punxes que puguin fer petits talls o ferides sense que ho puguem detectar. Des de Jugar i Jugar ens recomanen (si en tenim) experimentar amb la boca per comprovar si efectivament no es poden fer mal amb les cantonades. 

I amb els objectes que es pengen al llitet, hamaca o carretó (mòbils)? Les joguines lligades o enrotllades no permeten a l'infant el moviment lliure de l'objecte i els pot generar frustració i desencís. A la vegada poden limitar també el moviment de l'infant i per tant tancar-los les possibilitats que pot tenir.  

És per aquest motiu que botigues com Jugar i Jugar no en tenen al seu catàleg. Si vols veure altres propostes de joc per aquesta primera etapa fes clic aquí.


Amb la col·laboració de


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Imatge il·lustrativa
Bia Octavia
Les expertes de LactApp contesten en una marató de 12 hores en directe dubtes de lactància
Imatge il·lustrativa
Ben White
Aïda Roig Çelik
Si sents que el teu fill o filla no et fa ni cas, aquest article t'interessa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres