BRANDED CONTENT

Ampolles sensorials, cadenes de metall i mòbils per bressol: per què no són recomanables?

Ens ho expliquen Carmen Granados i Clàudia Díaz, especialistes en joc de Jugar i Jugar

19 de novembre de 2021 a les 15:13h
per Criar.cat
Les ampolles sensorials, les cadenes metàliques per les paneres del tresor i els mòbils o altres elements que es lliguen al bressol, les hamaques o els carretons infantils són alguns dels jocs més oferts a partir dels 6 mesos. 

Tot i això, no tothom està d'acord amb que aquests elements puguin representar més beneficis que riscos. Carmen Granados i Clàudia Díaz, especialistes en joc de Jugar i Jugar ens expliquen per què:

Què passa amb les ampolles sensorials? A Jugar i Jugar no en tenen perquè consideren que només els aporta una informació visual i que és interessant que els infants de qualsevol etapa puguin tocar també allò que veuen. Quan toquen una ampolla sensorial volen agafar el que hi ha a dins, i els estàs ensenyant que no poden manipular allò que veuen. Per tant, doncs, estem aportant menor informació que no pas si els oferim el material en safates perquè el puguin tocar i manipular. 


I les cadenes Pickler? La majoria de cadenes no són d'acer inoxidable. Això pot fer que es rovellin sense que ho detectem. També pot ser que tinguin puntes o punxes que puguin fer petits talls o ferides sense que ho puguem detectar. Des de Jugar i Jugar ens recomanen (si en tenim) experimentar amb la boca per comprovar si efectivament no es poden fer mal amb les cantonades. 

I amb els objectes que es pengen al llitet, hamaca o carretó (mòbils)? Les joguines lligades o enrotllades no permeten a l'infant el moviment lliure de l'objecte i els pot generar frustració i desencís. A la vegada poden limitar també el moviment de l'infant i per tant tancar-los les possibilitats que pot tenir.  

És per aquest motiu que botigues com Jugar i Jugar no en tenen al seu catàleg. Si vols veure altres propostes de joc per aquesta primera etapa fes clic aquí.


Amb la col·laboració de


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres