Aj. de Sant Cugat

La policia ha d'entrar amb armes a les escoles?

La prohibició a Sant Cugat genera polèmica entre els cossos de seguretat

per S.B.
Aj. de Sant Cugat
Les AFA de Sant Cugat han aconseguit fent pressió que l'ajuntament no permeti l'entrada d'armes per part de la policia local a les escoles. Tot va començar amb una petició en què les associacions de famílies, amb els suport de polítics i entitats per la pau, van demanar al consistori que deixés d'oferir activitats educatives impartides per agents armats. 

Els col·lectius al·legaven que contradeia els Projectes educatius dels centres (PEC) i del recent distinció honorífica que el municipi ha fet a l'estimat i reconegut activista per la pau Arcadi Oliveras. 


Poc després l'alcaldessa, Mireia Ingla, anunciava que la Policia Local no tornaria a entrar als centres educatius de la ciutat amb armes. "Banalitzar les armes té uns costos i entrar-les a les escoles comporta un risc", va asseverar la republicana agraint el compromís i la campanya de conscienciació feta. 

Tot i això, aquest anunci no va ser aplaudit per tothom i va aixecar crítiques, entre d'altres, del propi Sindicat de Funcionaris de Policia de Sant Cugat (SFP). La secció local critica que la decisió s'hagi pres "sense tenir en compte el punt de vista tècnic del sector professional afectat" i lamenta que s'hagi assabentat a través dels mitjans de comunicació. 


El cos municipal recorda que l'alerta antiterrorista al país continua sent de nivell 4 de 5 i que, en la mateixa línia, "la seguretat dels vostres fills és i serà la nostra prioritat número 1". En aquest sentit i per dur a terme aquesta feina exposen que "no entendrem ni acceptarem mai que limiteu els complements per als quals entrenem i examinem periòdicament". 
   
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Imatge il·lustrativa
Bia Octavia
Les expertes de LactApp contesten en una marató de 12 hores en directe dubtes de lactància
Imatge il·lustrativa
Ben White
Aïda Roig Çelik
Si sents que el teu fill o filla no et fa ni cas, aquest article t'interessa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres