8 parcs infantils naturals a Catalunya

Us proposem vuit parcs infantils fets d'elements naturals i aprofitant els espais ja existents

10 de maig de 2024 a les 09:00h
per Criar.cat
Els parcs infantils naturals són aquells que disposen d'elements de la natura integrats en els espais de jocs. Si bé és cert que cada vegada són més els parcs urbans fets de fusta no es podrien considerar naturals com a tal quan el joc és limitant en l'espai.

Els parcs amb paviments de materials naturals, com la sorra, l'escorça, amb estructures deconstruides i minimalistes realitzades amb troncs donen moltes més possibilitats de joc per tal que les criatures puguin experimentar amb elements naturals i altres materials sensorials.

  1. Parc del Falgar i la Verneda (Franqueses del Vallès)
  2. Espai Temps de Terra de la Vall de Cabiscol (Amposta)
  3. Parc natural del Garden Bordas (Gavà)
  4. Parc del Turonet (Cerdanyola del Vallès)
  5. Parc de Can Mercader (Cornellà de Llobregat)
  6. Wild Forest (Sant Iscle de Bages)
  7. Parc del Centre del Poblenou (Barcelona)
  8. Parc Font del Roure (Masquefa)

Parc del Falgar i la Verneda (Franqueses del Vallès)

És un lloc creat amb elements naturals, molt complet i pensat tant pels més grans com per petits. És un espai molt pla amb elements de jocs molt ben distribuïts en l'espai. Hi ha una torre amb un rocòdrom, un gran tobogan, dues estructura per jugar amb la sorra amb politges, gronxadors amb pneumàtics, una tirolina, circuits de tronc amb equilibri, una passarel·la musical, una zona de pícnic... Forma part del programa Xarxa Natura 2000, un espai de restauració paisatgística i per això hi ha tres llacs artificials amb espais per la nidificació de les aus.
 
Espai Temps de Terra, Vall del Cabiscol (Amposta)

Recinte gastronòmic i ecoturístic on hi ha animals en llibertat i es pot interactuar amb la natura. També s'hi fan passejades guiades a cavall pels racons de la vall, es duen a terme activitats i experiències per escoles, per grups, celebracions, entre altres. 

A banda de veure ànecs, rucs, cavalls i altres animals en llibertat hi ha un parc fet amb elements naturals, gronxadors amb cordes, muntanyes de sorra, cabanes de fusta o fins i tot a dintre d'un arbre. 
 Parc natural del Garden Bordas (Gavà)

A dintre de l’espai de l'establiment de jardineria Garden Bordas hi trobaràs un extens parc que consta d’un espai per a fer equilibris amb troncs d’arbres, tres grans i espectaculars sorrals, un túnel fet de plantes, petites muntanyetes naturals per fer equilibris i pales i elements de jardineria per afavorir el joc simbòlic amb la natura. De tant en tant també hi fan tallers per a infants.
 
Parc del Turonet (Cerdanyola del Vallès)

Es tracta d'un espai molt ample amb espais participatius, com el jardí de papallones, un recurs educatiu per observar i identificar insectes i plantes. Hi podreu descobrir hotels d'insectes, refugis de biodiversitat, menjadores per a fauna i una bassa que és tot un ecosistema al jardí de les papallones. També hi trobareu una jugateca ambiental (consultar les propostes per a gaudir-les en família)...
 
Parc de Can Mercader (Cornellà de Llobregat)

El parc de Can Mercader, a banda del trenet que hi té, compta amb una àmplia zona de jocs infantils i hi ha zones amb elements desconstruïts, troncs, plataformes de fusta o rocs per escalar, saltar o pujar. 
 
Wild Forest (Sant Iscle de Bages)

Wild Me organitza durant l'any alguns dies temàtics molt especials al bosc de Sant Iscle de Bages, un espai natural als afores de la ciutat de Manresa on nens i nenes entre 4 i 12 anys poden jugar lliurement acompanyats de monitoratge amb experiència en el món natural i pedagògic. 

Al bosc es desplega un muntatge nòmada, que en marxar es desmunta i no deixa rastre al bosc: una gran tenda tipi, un lavabo sec, aigua potable i tot tipus de recursos i eines per a treballar i jugar al bosc. Marcant els contorns de l’espai amb banderes per indicar que hi som, donem pas al joc i a la conversa d’acord amb el que ens ofereix la natura. Un dia de joc per alimentar els nostres sentits i connectar amb la natura i amb nosaltres mateixos.


 
Parc del Centre del Poblenou (Barcelona)

Tot i trobar-se al centre de Barcelona aquest espai intenta recrear, amb elements naturals, espais de joc on es pot deixar volar la imaginació. La rampa de roques, les voltes amb plantes, les cabanes de vegetació o la zona dels pous poden ser un lloc dinàmic per interactuar amb els elements de l'entorn. 
 
Parc Font del Roure (Masquefa)

Aquest parc té tres tobogans gegants aprofitant les baixades naturals, una zona de parkour i estructures de fusta per realitzar equilibris, una petita tirolina entre altres elements de joc. 
 
Fotos: FamilyPlanes(foto1 i 4), Paula Jaume (foto 4), Wildme (foto 5), Frederic Esteve (foto 6), Ajuntament de Masquefa (foto 7).ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Itinerannia
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Coneix les etapes maduratives de l'infant des del naixement fins a l'adolescència
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat