No, les criatures no contagien més que les adultes

No les discriminem aquestes festes

per Criar.cat
Ens han arribat inputs de famílies que han demanat seure les criatures en taules a part en els àpats de Nadal, fins i tot algunes en espais exteriors, per por al contagi aquestes festes.

Si bé és cert que un estudi de Harvard afirma que les criatures poden ser portadores del virus que protagonitza la pandèmia, la mateixa investigació conclou que ho són igual que les persones adultes


Segons ens explica el cap de pediatria de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Carlos Rodrigo, els infants no contagien més. "De fet contagien com les persones adultes vacunades (que sabem que contagien aproximadament la meitat que les persones adultes no vacunades)", assegura. 

No és l'únic que respon en aquesta línia. L'epidemiòleg Pedro Gullón alerta que cal vigilar per no transmetre missatges erronis sobre les criatures, ja que han estat els últims en l'ordre de prioritat durant tota la pandèmia.


Gullón explica que les criatures de 5 a 11 anys s'han testat amb més freqüència que en altres entorns i que hi ha hagut infranotificació, tot i que deixa clar que les vacunes en altres grups d'edat han mitigat la incidència, i malgrat no ser la seva funció principal, també han parat part de la transmissió comunitària.


Maneres més segures de celebrar aquestes festes. Aquests són alguns dels consells del Centre pel control i la prevenció de malalties que s'han fet per celebrar aquest Nadal de manera més segura:

Una prova de detecció pot aportar informació sobre el risc de propagar Covid-19. Una prova casolana amb resultat negatiu significa que podria no estar infectat. Per tal de tenir una major seguretat cal tornar-se a fer la prova 24 hores després de la primera.

Tot i això, cal tenir present que hi ha hagut roptura d'estoc i són moltes les farmàcies que no disposen de tests ràpids o bé que els tenen a un preu més elevat de l'habitual.

Des de Sanitat també s'insisteix en vacunar, utilitzar mascaretes quan no es menja, mantenir una higiene de mans adient i ventilar els espais en general

No passar el límit de 10 persones. 10 ja es considera de risc. El més prudent, segons les recomanacions, és que no hi hagi més de dos grups bombolla, o tres si són grups petits. 

Les persones que són contacte d'un positiu, encara que estiguin vacunades i no faci falta fer quarantena obligatòria, és important que limitin la seva activitat i interacció social segons ha recomanat la Comissió de Salut Publica encara que no tinguin simptomatologia.


 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres