HTVC

És cert que ara hi ha més ingressos hospitalaris d'infants per Covid?

Analitzem i contrastem les dades que s'han publicat recentment de la sisena onada

per Alba Carreres/Irene Ramentol
HTVC
En aquests darrers dies ha sortit publicada la xifra de criatures ingressades als hospitals en aquesta sisena onada, considerant-la la més alta de tota la pandèmia.

A Criar.cat hem volgut aprofundir en aquesta xifra per donar informació contrastada a les famílies. El primer que convé aclarir és que les notificacions de dades del Departament de Salut no discriminen l'origen de l'ingrés pediàtric: si és provocat per la malaltia de la Covid o bé per d'altres patologies. Per això, hem volgut preguntar a tres dels hospitals infantils de referència a Catalunya quina és la seva situació.  


Sant Joan de Déu ens informa que aquesta setmana han tingut 15 infants ingressats amb Covid. És una xifra significativament superior a les anteriors onades, on només en tenien 5, però en cap cas atribuïble en la seva globalitat a la malaltia. Veiem-ho:

Més de la meitat d'infants ingressats són infants de 0 a 9 anys amb una patologia prèvia (diabetis, cardiopaties...etc) i que a causa de la Covid se'ls ha descompensat la malaltia. Un 15% són infants que se'ls ha fet una PCR prèvia o durant l'ingrés per protocol. Un altre 15% són infants hospitalitzats perquè la Covid els ha provocat una afectació respiratòria, però ens asseguren que no són casos greus. I un 10% són nounats que han estat encomanats per pares/mares o familiars directes i que estan en observació. Tots els ingressos pediàtrics són a planta, no hi ha cap criatura ingressada a la UCI.Per la seva banda, Vall d'Hebron, reporta que dels 200 ingressos pediàtrics que tenen en aquests moments, 10 d'aquests han donat positiu de Covid i d'aquests només tres consideren que la infecció és rellevant per al curs del seu ingrés hospitalari. 

Finalment, des de l'Hospital Germans Trias i Pujol, el cap de pediatria, el Dr. Carlos Rodrigo, ens assegura que no tenen cap ingrés pediàtric que la causa sigui la Covid. "Hi ha criatures ingressades per altres causes que han estat detectades amb una PCR que es realitza de forma protocolària en l'ingrés, però no n'hi ha cap per causa d'un curs greu de la Covid", assegura. "De fet, en els últims mesos només hem tingut dos casos greus, tots ells de 12 anys o més, i amb factors desencadenats com patologies de base o predisposició genètica", afegeix. 

El Dr. Rodrigo fa una crida a explicar de forma rigorosa les dades per no donar un missatge d'alarma a les famílies. "Si tenim un 25% de la població adulta afectada pel virus, no podem esperar que no incrementin els contagis també en les franges infantils, però això no vol dir en cap cas que la malaltia cursi de forma greu en aquestes primeres edats. Al contrari, tenim molt clar que el virus es manifesta lleument en les criatures", clarifica. 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres